Social

Lansarea proiectului Erasmus + KA104 – Adult education staff mobility: „Învățăm să trăim împreună pentru o societate mai rezilientă, competitivă și unită”

Asociația Luckovid din Tg-Jiu a lansat azi, 18 ianuarie 2021, ora 13.00, la sediul Bibliotecii Județene Christian Tell proiectul Erasmus + KA104 – Adult education staff mobility : Învățăm să trăim împreună pentru o societate mai rezilientă, competitivă și unită( nr. ref: 2020-1-RO01-KA104-079670)

Asociația noastră își propune să contribuie la oferta de cursuri eficiente și de calitate pentru formarea adulților din județul Gorj. Sunt vizate mai ales persoanele cu un nivel de analfabetism crescut, al căror procent este, din păcate, îngrijorător în ultimii ani în regiunea noastră. Scopul acestor cursuri va fi să îi ajute pe adulți să își dezvolte competențele cheie, de la cele de bază: citire, scriere, înțelegere, calcule, digitalizare, până la cele superioare, precum gândirea creativă, comunicarea asertivă sau spiritul civic.
Prin implementarea acestui proiect ne dorim:
– creșterea capacității organizaționale prin dezvoltarea competențelor a 10 formatori în domenii prioritare: crearea de cursuri eficiente, educația relaxării și practici incluzive în educație;
– internaționalizarea activității vizând bune practici în proiecte Erasmus dedicate educației adulților, inclusiv prin schimbul de experiență cu alți furnizori de cursuri din state europene și crearea de legături sau parteneriate cu aceștia;
-crearea unui mediu pozitiv în organizație, care să contribuie la calitatea lucrului în echipă;
– dezvoltarea de metode și tehnici inovatoare și incluzive de predare-învățare;
-îmbunătățirea abilitaților de a rezolva conflicte și pentru toleranță, empatie, creativitate, eficiența formatorilor și a formabililor;
– conștientizarea culturală si tehnici incluzive în educație;
-creșterea numărului de evenimente de calitate ce promovează valori europene, dezvoltarea personală, egalitatea de șanse, incluziunea socială, dialogul cultural.
-o cât mai bună vizibilitate la nivel local;
-creșterea numărului membrilor asociației, precum și a membrilor interesați să ia parte la acest tip de activități.
Vă mulțumim frumos pentru ajutorul oferit în popularizarea proiectului nostru și vă dorim un an 2021 plin de bucurii și sănătate!

Președinte,
Prof. Teodora Dragotă

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *