Stil de viață

Leacuri care ne ajută să scăpăm de viroze, bolile iernii

Acum, în sezonul virozelor, putem să le combatem cu ajutorul remediilor naturale. Dintre cele mai valoroase remedii de acest fel sunt fructele. De aceea, pe lângă plăcerea de a le consuma proaspete, trebuie să găsim și modalități de conservare a acestora, ca surse de vitamine și minerale, care să ne mențină în formă.

Cătina, o polivitamină naturală, combate virozele
Proprietăţile terapeutice ale cătinei se regăsesc atât în fructe, cât şi în frunze, în tulpini, ramuri şi rădăcini. Fructele arbustului se recoltează imediat după coacere, începând cu luna august şi până la lăsarea primului îngheţ.

Numită de specialişti „ginsengul românesc”, cătina este un leac-minune pentru organism. Persoanele anemice, convalescenţii, cei predispuşi la infecţii şi la răceli, copiii, începând cu vârsta de şapte ani, bătrânii, femeile cu un psihic fragil, sportivii, dar și bărbaţii cu tulburări de dinamică sexuală, este bine să beneficieze din plin de calităţile acestei plante. Iarna, cătina combate virozele.

Cătina are calități revigorante excelente
Fructele de cătină conţin o cantitate mare de betacaroten, substanță (esenţială pentru vedere), numeroase vitamine (A, C, D, E, P, K şi complexul B, toate vitaminele de la B1 la B9), oligoelemente (fosfor, calciu, magneziu, potasiu, sodiu şi fier), 18 aminoacizi (inclusiv aminoacizii esenţiali), acizi graşi, fitosteroli (hormoni vegetali), ulei esenţial, pigmenţi, acizi graşi şi serotonină, eficientă în terapia antistres. Cătina conţine o cantitate foarte mare de vitamina C, un antioxidant care protejează mucoasele şi pielea de acţiunea nocivă a radicalilor liberi şi este un foarte bun stimulent care creşte imunitatea. În plus, acţiunea antioxidantă a cătinei se datorează şi bogăţiei de vitamina E din compoziţie, (numită şi vitamina tinereţii). Cei care urmează periodic o cură cu cătină sunt ocoliți de viroză .

Măceșele tratează până la 100 de boli
Pentru efectele lor remarcabile, de zeci de ani, fructele acestui arbust popular sunt apreciate pe tot mapamondul. În trecut, în China, fructele măceşului erau indicate în tratarea afecţiunilor digestive;. Romanii le foloseau ca remedii pentru 30 de boli, iar în ţările Americii de Sud, măceşele erau un leac sigur pentru afecţiunile musculare, la concurenţă cu ghimbirul. În timp, numărul afecţiunilor tratate cu măceşe a sporit considerabil până la 100. Măceșele sunt un remediu recomandat de terapeuți în tratamentul virozelor.

Măceșele sunt duşmanii virozelor
În perioada epidemiilor, infuziile de măceşe, la fel şi pulberea, se luptă cu viruşii şi combat efectele febrile. Se consumă câte trei ceaiuri pe zi, iar pulberea de măceşe ( două-trei linguriţe se poate adăuga în iaurt, în supe sau compoturi) Preventiv, se administrează câte un vârf de cuţit de pulbere sau de fructe uscate şi zdrobite, de mai multe ori pe zi.

Iarna, merele sunt medicamente valoroase care tratează virozele
Puterea terapeutică a merelor este cunoscută din vremuri îndepărtate. În timpul epidemiilor de viroză, consumatorii de mere sunt protejați de cumplita boală. Calitățile terapeutice ale merekor se datorează compoziției lor deosebite: vitaminele A, B1, B12, C, E, K proteineler antioxidanțiii, fibrele vegetale, potasiului, fosforului, calciului și magneziului. Toate aceste ingrediente sporesc efectele revigorente ale acestor fructe – medicament, recomandate în tratamentele virozelor .

Fiertura de poame tratează bolile iernii
Ca și fructele proaspete, fiertura de poame este recomandată de terapeuți în tratarea virozelor, atât copiilor, cât și adolescenților, vârstnicilor și femeilor însărcinate. Poamele din coaja merelor sunt bogate în vitamine și minerale și , de aceea, sunt recomandate în tratamentul virozelor și în reglarea carențelor de vitamine. În opinia specialiștilor, iarna, fiertura de poare constiuie un tratament împotriva bolilor de sezon. Fiertura de poame se prepară astfel: Într-o cană cu 250 ml de apă rece se pune la fiert o mână de poame, la foc potrivit. Când apa începe să fiarbă se adaugă o jumătate de linguriță de scorțișoară. La prepararea fierturii nu sunt recomandate merele confiate din magazine, deoarece acestea conțin zaharoză și aditivi, ingrediente dăunătoare organismului.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close