Stil de viață

Leacuri naturiste cu urzici

Una dintre vedetele primăverii, urzica apare imediat ce dă un pic căldura. În anotimpul verde, această plantă plină de vitamine şi minerale te scapă de anemie, de afecţiuni hepatice, de boli de piele şi de multe alte suferinţe. Cele mai mari puteri le are când e fragedă!

Suc de urzică
Se mixează două mâini de frunze de urzică cu 200 ml apă până se formează o pastă, se pune într-un vas ceramic şi se lasă la macerat 2-3 ore, după care se strecoară. Sucul se bea pe stomacul gol, iar timp de 15 minute după consumarea lui nu se mănâncă. Uite ce afecţiuni vindecă: 7 Anemie: 200 ml de suc se beau înaintea meselor principale. În paralel, se consumă urzici fierte, ca hrană, minimum 200 g/zi;
Diabet zaharat: se fac cure îndelungate de suc de urzică – 500 ml, în reprize, dimineaţa; Hemoragii: se beau 200 ml suc înaintea meselor principale; Boli de rinichi şi vezică: se beau 500-1000 ml suc pe zi, dimineaţa, pe stomacul gol, pentru efectul diuretic, stimulent asupra funcţiei renale; Hiperuricemie: extractele de urzică antrenează în circulaţie acidul uric din ţesuturi şi provoacă o eliminare renală abundentă a acestuia. Se fac cure de 21 de zile, în care se consumă 1 litru de suc pe zi, pe stomacul gol. Pe perioada tratamentului, se vor introduce cât mai multe crudităţi în alimentaţie şi pe cât posibil se va reduce consumul de carne, ouă, prăjeli.

Decoct de urzici tinere
Se culeg 1/2 kg de urzici tinere şi se opăresc. Se lasă la răcit, apoi se strecoară prin stoarcere. Decoctul de urzică astfel obţinut se pune la frigider, iar urzicile fierte rămase se pregătesc culinar ca şi spanacul. Se beau de 3 ori pe zi câte 50 ml (un păhărel) de decoct, după care se mănâncă la o jumătate de oră o cantitate echivalentă din urzicile fierte. Apoi se poate începe masa propriu-zisă. Acest decoct are un efect depurativ şi remineralizant extrem de puternic, fiind indicat în: boli de piele (acnee, eczeme, psoriazis, dermatoze diverse), anemie, hipocalcemie, hipomagnezie, hemoragii, convalescenţă, gută, tabagism, cancer (adjuvant), carii dentare, hemoroizi, obezitate, alergii, afecţiuni hepatice, gastrite cauzate de abuzul de tutun şi cafea.

Semințe de urzică
Seminţele de urzică sunt un veritabil energizant al funcţiilor organismului, în caz de oboseală, ineficienţă profesională şi epuizare. La persoanele care se apropie de partea a doua a vieţii, ele au şi efect de stimulare a memoriei. Seminţele de urzică se zdrobesc în mojar şi se administrează amestecate cu miere sau apă, de trei ori pe zi, înainte de masă. Cura durează 2-3 săptămâni, conform www.formula-as.ro.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *