Actualitate

Legătura strânsă dintre Mircea Lucescu și municipiul Târgu Jiu

Mircea Lucescu, cel care a primit distincția de Doctor Honoris Causa al Universității „Constantin Brâncuși“ are o legătură foarte strânsă cu municipiul Târgu Jiu. Soția lui este originară din orașul lui Brâncuși, iar soacra renumitului antrenor a fost profesoară de limba rusă.

Acesta a mărturisit că și-a întâlnit soția la cantina Politehnicii, deoarece primea un supliment de hrană. Și-a cunoscut soția la coadă, după care a întâlnit-o în tramvai și i-a propus să o ajute cu bagajele. Soția l-a prezentat mamei sale drept inginer pe Mircea Lucescu.

„Târgu Jiul nu poate fi refuzat“

Din aceste motive, reputatul antrenor nu a putut refuza înmânarea distincției din partea conducerii UCB: „Am avut pe cineva acasă care mi-a spus: «Cum să refuzi tu Târgu Jiu?». Într-adevăr, Târgu Jiul nu poate fi refuzat.
De aceea am venit aici și vă mulțumesc foarte mult pentru acest moment și pentru că sunteți prezenți. Vă felicit pentru cei 30 de ani de existență extraordinari, pentru că știu ce înseamnă să începi o activitate, să construiești ceva și așteptările care sunt. prin activitatea pe care ați desfășurat-o și o desfășurați ați contribuit la dezvoltarea intelectuală a acestei urbe“.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button