Dezvăluiri

Legea de reducere a vârstei de pensionare a rămas blocată. Senator: S-a dovedit încă o dată că sunt niște mincinoși

Senatorul PNL, Ion Iordache, îl acuză pe ministrul PSD al Muncii, Marius Budăi, că ignoră protestul minerilor și energeticienilor din CE Oltenia, care cer deblocarea Legii nr.197/2021.

Ion Iordache a reacționat după ce, în urma întâlnirii de miercuri cu liderii sindicali, ministrul Muncii, Marius Budăi, nu a venit cu nicio soluție pentru aplicarea actului normativ de reducere cu 13 ani a vârstei de pensionare în minerit și energie. Senatorul PNL îi acuză pe social-democrați că i-au mințit din nou pe mineri și energeticieni. “Aveam așteptări, mai ales că i-au chemat și pe sindicaliști. S-a dovedit încă o dată că sunt niște mincinoși care plimbă oamenii și nu fac nimic din ceea ce promit. Îmi pare rău că lucrurile stau așa. Sper să înțeleagă și ei, până la urmă. Lucrurile sunt realizabile și nu sunt deloc complicate, dacă își doresc să le rezolve. Eu le-am spus protestatarilor din Piața Prefecturii că sunt dispus să iau parte oricând la acțiuni și activități și inițiative pentru a fi sprijiniți în sensul în care își doresc și ne dorim cu toții. Sunt tot timpul alături de ei. În rest, fiecare trebuie să ia o decizie în funcție de competențele pe care le are. Eu zic că nu guvernanții ignoră protestul din Piața Prefecturii, ignoră ministrul Muncii, care are obligația să rezolve această problemă. Nu înțeleg de ce ignoră acest protest. Ar trebui să dea ei un răspuns”, a afirmat Ion Iordache.

Ce spune despre noua lege a pensiilor

În minerit și energie există temeri că angajații nu vor mai putea beneficia de actele normative de reducere a vârstei de pensionare după ce va intra în vigoare noua lege a pensiilor. Ion Iordache spune că totul depinde de ce va vrea ministrul Muncii, Marius Budăi. “ Propunerea pentru noua lege a pensiilor o face tot Ministerul Muncii. Este competența ministrului Budăi să stabilească cadrul acestei legi. Eu îmi doresc să țină cont de Legea nr.197 și să fie cuprinsă în viitoarea lege de pensionare”, a declarat senatorul.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button