Dezvăluiri

Legea privind scăderea vârstei de pensionare a fost trimisă la promulgare

Legea privind scăderea vârstei de pensionare la Complexul Energetic Oltenia a fost trimisă la Administrația Prezidențială pentru promulgare. Actul normativ a rămas perioada legală la Camera Deputaților, unde a fost votat de majoritatea deputaților.

Legea privind acordarea de condiții speciale de muncă angajaților din Complexul Energetic Oltenia va fi analizată de specialiștii Administrației Prezidențiale, înainte să fie semnată pentru promulgare de către șeful statului. Există însă varianta ca actul normativ să fie retrimis la Parlament pentru revizuire și completare. De asemenea, președintele poate să conteste la Curtea Constituțională actul normativ prin care a fost modificată Legea Pensiilor.

În cazul în care legea va fi promulgată, va fi trimisă spre publicare în Monitorul Oficial. Va intra în vigoare la 30 de zile de la publicare. Va urma etapa de realizare a normelor de aplicare. Peste 3.000 de salariați din Complexul Energetic Oltenia ar putea beneficia de legea respectivă. Vârsta de pensionare ar urma să scadă la 52 de ani, condiția minimă de vechime fiind de 25 de ani.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button