Ultima oră

Libertate pentru vaccinați! Prima țară din UE unde persoanele imunizate nu mai trebuie să se supună restricțiilor

Germania devine prima țară din UE care anunță că oferă libertate totală pentru vaccinați. Toate persoanele considerate a fi complet imunizate la noul coronavirus nu vor mai trebui să respecte restricţiile impuse pe timpul nopţii de autorități. La fel, lor nu li se aplică nici măsurile privind distanțarea fizică.

Guvernul Angelei Merkel a transmis că toate schimbările anunțate vor intra în vigoare începând de duminică noapte.

Întâlniri în privat, fără restricții

Oricine a primit ambele doze de vaccin antiCovid-19 sau s-a refăcut după ce a fost bolnav se va putea întâlni în privat, fără restricţii, cu alte persoane din aceeaşi categorie. În plus, când se întâlnesc cu persoane nevaccinate, aceştia nu vor fi nevoiţi să respecte limita de contact. Totodată, persoanele complet imunizate nu vor trebui să intre în carantină după revenirea din călătorii, cu excepţia unor cazuri specifice; de exemplu, dacă revin dintr-o zonă în care o variantă a virusului face ravagii. Mai mult, nici nu vor trebui să demonstreze că au un rezultat negativ pentru a intra în magazine sau a beneficia de alte servicii.

Conform Robert Koch Institute, peste 31% din populaţia Germaniei a primit primul vaccin, iar un procent de 8.8% a fost complet vaccinat.
Obligativitatea de a purta măşti de protecţie şi de a menţine distanţarea fizică va continua să fie impusă în anumite situaţii şi zone din Germania.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *