Actualitate

Liceanul care stă la cămin a reușit să câștige medalia de aur la Olimpiada Națională de Fizică

Mario Scurtu, liceanul din Gorj care s-a calificat la patru olimpiade naționale, a reușit să câștige medalia de Aur la Fizică și mențiune din partea Ministerului Educației Naționale.

Mario Scurtu s-a calificat la olimpiadele de Matematică, Fizică, Lingvistică și Astrofizică. La Astronomie și Astrofizică a fost singurul participant din județul Gorj. La Olimpiada de Matematică, liceanul a obținut medalia de bronz.

Mario a explicat și cum a reușit performanța să se califice la patru olimpiade: „Vorbim de o pasiune foarte mare față de științele exacte și de aspirație foarte înrăită către acest vis, care este corelat cu pasiunea mea pentru Cosmos, astfel că s-a născut pasiunea mea pentru Fizică și, ulterior, Matematica sub formă de instrument al Fizicii și, apoi, disciplinele conexe, cum ar fi Lingvistica, și mai specializată, cum este Astrofizica“. Mario este multiplu medaliat la olimpiadele naționale și la concursurile internaționale.

Acesta este din comuna Lelești și stă la căminul Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu“, unde spune că are toate condițiile.

Liceanul își dorește să studieze la o universitate din SUA. „După ce termin liceul, aș vrea să continui studiile în străinătate, pentru că am o pasiune faţă de Fizică şi Astrofizică. Mă văd studiind și profesând în fizică. Vreau să ajung în Statele Unite ale Americii, cu ajutorul unei burse. Încă nu m-am decis asupra unei universități, pentru că va depinde și de rezultatele din anii viitori. Mi-aș dori să activez în domeniul astrofizicii sau al fizicii. Cercetarea în ţara noastră, în aceste domenii, nu este bine finanţată. Nu am prea multe posibilităţi de dezvoltare”, a declarat Mario.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *