Dezvăluiri

Lider din CE Oltenia, despre reangajarea pensionarilor: Se vor aduce tot pilele și relațiile

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, nu este de acord cu reangajarea unor pensionari în termocentralele din cadrul Complexului Energetic Oltenia.

Subunitățile Complexului Energetic Oltenia se confruntă cu deficit de personal după ce, de la începutul anului, până acum, s-au pensionat circa 1000 de salariați pe Legea nr.197/2021. În termocentrale ar mai fi nevoie de aproximativ 30 de angajați pe posturi importante în camerele de comandă. Conducerea Complexului Energetic Oltenia a hotărât să readucă în companie angajați care s-au pensionat, pentru a pregăti personal care să ocupe posturile deficitare. Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, acuză că vor reveni ”pilele și cunoștințele pentru a mai câștiga niște bani în plus”. Liderul sindical cere administrației CEO să angajeze tineri în companie. “Eu sper să fie angajați tineri, pentru că, numai angajând tineri în această companie, putem să sperăm că se va continua această activitate. În opinia mea, ademenirea pensionarilor pentru a veni înapoi în activitate nu înseamnă altceva decât că angajatorul nostru s-a resemnat cu închiderea acestei activități. Eu cred că noi, sindicaliștii, trebuie să ne luptăm ca această companie să-și continue activitatea prin angajarea de personal tânăr și nu prin aducerea de pensionari. Eu vă spun foarte clar și doar adevărul pe care îl simțim noi, cei din producție. Să știți că prin aducerea de personal se vor aduce tot pilele și relațiile să mai câștige niște bani în plus. Nicidecum nu se vor aduce oameni acolo unde este focul cel mai greu, unde este fluxul de producție 24 de ore din 24”, a comentat sindicalistul.

“Specialiștii nu puteau fi păstrați în această companie decât dându-le salarii decente”

Manu Tomescu este convins că specialiștii din cadrul Complexului Energetic Oltenia nu ar fi plecat la pensie din companie, dacă administrația companiei le-ar fi oferit salarii decente și i-ar fi respectat. “Angajatorul, dacă este corect, de la Ministerul Energiei, până jos, dacă chiar își dorește continuarea acestei activități, trebuie să gestioneze și să managerieze această activitate și politica de personal în niște condiții normale. Adică, să se angajeze salariați pe perioadă nedeterminată acolo unde este deficit de personal, nu să ne prostească cu aducerea pensionarilor înapoi. Nici măcar nu-i aduc acolo unde este nevoie. Îi aduce, chipurile, că sunt specialiști. Domnule, specialiștii nu puteau fi păstrați în această companie decât dându-le salarii decente și respectându-le munca acestor oameni. Din moment ce oamenii au plecat din locul unde era fluxul cel mai greu, pentru că, deocamdată, pensionarea nu este obligatorie, asta înseamnă că oamenii pleacă fără să se mai uite înapoi. Acești oameni, dacă erau plătiți și respectați, puteau să mai rămână, nu i-a obligat nimeni să plece. Și, în altă ordine de idei, de ce nu le fac contracte pe perioadă nedeterminată la cei 1800 de noi angajați? Deja se fac 2 ani la unii dintre ei, să nu-mi spună mie cineva că, într-un an și jumătate, acești oameni nu au învățat instalațiile și echipamentele de la locul lor de muncă. Dacă vor să-i credem, primul lucru pe care ar trebui să-l facă angajatorul nostru și puterea politică, cea care conduce compania este să le facă contracte acestor tineri pe perioadă nedeterminată și nicidecum să-i ademenească pe pensionari să vină înapoi în companie”, a încheiat liderul sindical.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *