Dezvăluiri

LIDER din CEO, APEL pentru colegi: Pregătiți-vă de luptă!

Liderii sindicali, care au protestat timp de 6 luni pentru reducerea vârstei de pensionare, se pregătesc din nou de proteste pentru a pune presiune pe guvernanți să aplice actul normativ.

Lideri sindicali din cadrul Complexului Energetic Oltenia se pregătesc din nou de proteste, după ce, marți, la Ministerul Muncii, în discuțiile cu un secretar de stat, li s-a spus că nu poate fi aplicată legea de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie, fără să fie dată o ordonanță de guvern.

„Pregătiți-vă de luptă! Trebuie să continuăm ce am început! La discuțiile pe care le-am avut la Ministerul Muncii, cu reprezentanții din conducerea ministerului și a Casei Naționale de Pensii, ni s-a motivat că legea 197/2021 nu se poate aplica retroactiv decât prin completarea textului legii printr-o Ordonanță de Urgență cu specificația că vor fi asimilate în condiții speciale de muncă și perioadele lucrate înainte de publicarea legii în Monitorul Oficial. Stimați colegi, nouă, minerilor și energeticienilor, niciodată nu ni s-a recunoscut un drept fără ca să fim nevoiți să ne luptăm pentru el prin acțiuni sindicale ferme, sau uneori chiar și prin proteste extreme! Mie îmi este foarte clar că și de această dată suntem nevoiți să ne mobilizăm și ieșim iar la luptă, de data aceasta minerii și energeticienii din toată țara, pentru completarea legii 197/2021 printr-o Ordonanță de Urgență, care să specifice clar că vor fi asimilate în condiții speciale și perioadele lucrate retroactiv. Fac pe această cale apel la federațiile și confederațiile sindicale care au în componența lor membrii, mineri și energeticieni, să treacă urgent la un calendar de acțiuni sindicale comune și ferme, pentru îndeplinirea acestui obiectiv ce privește viața și protecția socială a minerilor și energeticienilor trecuți de 52 de ani, dar și a generațiilor următoare!”, a transmis Manu Tomescu vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button