Politică

Lider PNL: Iordache îndeplinește condițiile pentru a candida

Primarul comunei Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman, consideră că senatorul Ion Iordache are susținerea liderilor PNL de la București pentru a prelua conducerea organizației județene PNL Gorj.

Liviu Cotojman se așteaptă ca Ion Iordache să preia președinția PNL Gorj. Primarul comunei Roșia de Amaradia afirmă că liderii de la centru i-au dat girul senatorului. Liviu Cotojman este de părere că Ion Iordache a purtat discuții avansate pentru a ajunge la șefia PNL Gorj, pentru că, altfel, fostul primar al orașului Turceni , Cristina Cilibiu, nu ar fi fost instalată prefect de Gorj. Primarul comunei Roșia de Amaradia nu exclude ca liderii de la centru să dizolve și Biroul Politic Județean al PNL Gorj. „Se pare că discuțiile la nivelul organizației naționale au ajuns la un punct final, acela ca domnul Iordache să se întoarcă în partid și, probabil, va participa la competiția organizată, ulterior, pentru alegerea președintelui organizației PNL Gorj. Rămâne de văzut dacă în viitoarea ședință a Biroului Permanent Național vor dizolva și Biroul Permanent Județean al organizației județene Gorj. Se pare că se dorește și acest lucru, în condițiile în care domnul Iordache a purtat discuții atât de avansate și cred că e și normal așa, ca atunci când ajungi să conduci o organizație, să nu ai birou ostil, adică conducere nouă privind președintele, să fie și conducere nouă în BPJ. Spun lucrurile acestea, astăzi, în condițiile în care se pare că asta este directiva de la centru, se dorește ca domnul Ion Iordache, în viitor, bineînțeles, dacă va reuși să câștige competiția, să preia organizația județeană a PNL Gorj. Trebuie să fim sinceri și corecți. Cristina Cilibiu nu reușea să ajungă prefect de Gorj, dacă Ion Iordache nu reușea să obțină girul celor de la București, în special al domnului președinte Ciucă. Motiv pentru care credem că e clar că Ion Iordache va intenționa să preia organizația PNL Gorj”, spune edilul.

„Iordache nu are nevoie de derogare”

Liviu Cotojman spune că senatorul Ion Iordache nu are nevoie de derogare de la conducerea centrală a PNL pentru a candida la șefia PNL Gorj. Edilul nu crede că primari liberali din Gorj vor pleca din partid, dacă Ion Iordache va prelua președinția organizației județene. “Nu cred că primarii PNL vor părăsi partidul din cauză că vine Ion Iordache președinte, după conferința județeană, în condițiile în care va câștiga alegerile, pentru că, până la urmă, va fi o competiție și vedem cine se va înscrie în cursa pentru această funcție. Cert este că Ion Iordache a purtat negocieri la centru. Se pare că, conform statutului, nici nu trebuie să obțină o derogare pentru a putea candida la nivelul organizației județene PNL Gorj. Derogarea se dă doar pentru funcția supremă, pentru funcția de președinte al PNL, organizația națională. Poate să candideze oricine, e stipulat în noul statut, motiv pentru care Ion Iordache îndeplinește condițiile de a candida. Decizia lui Dan Vîlceanu de a se mai înscrie în competiția internă este o decizie care îl privește. Am înțeles că și-a anunțat o eventuală candidatură, dar una e să spui și alta să participi efectiv”, a conchis edilul.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button