Dezvăluiri

Lider sindical: Un coleg a lăsat un salariu de 3.000 de lire în Anglia, să lucreze pe perioadă determinată la CEO!

Un lider de sindicat din Complexul Energetic Oltenia solicită ca toate contractele individuale de muncă de la companie să fie încheiate pe perioadă determinată. Sunt peste 1.800 de angajați care au contracte de muncă pe perioadă determinată. Sunt tineri angajați în urmă cu doi ani. Contractele au fost prelungite din 6 în 6 luni, cu toate că este nevoie majoră de lucrătorii respectivi.

„Nu mai acceptăm ca angajaților încadrați pe perioadă determinată să li se prelungească la 6 luni contractele. Sunt colegii noștri de 2 ani. Nu mai acceptăm astfel de decizii care nu sunt deloc în concordanță cu prestația lor la locul de muncă și cu faptul că unii au făcut unele sacrificii în plan financiar să revină în Gorj și să lucreze la Complexul Energetic Oltenia. Am un coleg la Cariera Minieră Pinoasa care a lăsat în Anglia un salariu de 3.000 de lire, să fie alături de soție și cei doi copii. Este excavatorist în Carieră și nici vorbă să ajungă la echivalentul a 3.000 de lire. Omul a dorit să fie alături de familie și a venit să lucreze în minerit”, a declarat Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului „Energia” din cadrul Sucursalei Electrocentrale de la Rovinari.

Mai este și categoria specialiștilor aduși de la pensie și angajați la CEO. Aceștia au însă contracte încheiate pe o lună sau pe trei luni, cu prelungire, în caz de nevoie. Salariații-pensionari chiar au generat o stare de frustrare în rândul personalului CEO, dat fiind faptul că se bucură de cumularea veniturilor.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *