Dezvăluiri

LIDERI din CEO, REACȚII după ce Timmermans a anunțat SFÂRȘITUL MINERITULUI

Vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Frans Timmermans, a spus, marți, la o întrunire organizată de Ziarul Financiar, că nu există viitor pentru exploatarea cărbunelui .

Coordonatorul realizării și implementării Green Deal şi a directivelor care vor asigura neutralitatea climatică, la nivelul anului 2050, în Uniunea Europeană, Frans Timmermans, a declarat că România trebuie să creeze un plan pentru a ieși din zona exploatării cărbunelui. “Nu există viitor pentru exploatarea cărbunelui. Miliarde de euro au fost acordate ca subvenții către acesta industrie, bani care ar putea fi folosiți în alta parte în beneficiul populației. România trebuie să creeze un plan pentru a ieşi din zona exploatării cărbunelui” a spus vicepreședintele executiv al Comisiei Europene la manifestarea organizată de Ziarul Financiar. Eugen Iovan nu crede că guvernanții riscă să pună în pericol sistemul energetic național, lichidând energia pe bază de cărbune. “ Au fost vorbe aruncate înainte să fie aprobat planul nostru de restructurare. Nu cred că vom avea probleme până în 2030-2035, încolo. Nu cred că cei care conduc, în prezent, România vor pune pe butuci sistemul energetic. Fără Complexul Energetic Oltenia sistemul energetic național nu ar putea funcționa. Dacă sunt interese să aducă energie din altă parte, acești guvernanți ar trebui să plece din fruntea țării. Eu cred, însă, că nu va risca nimeni să pună sistemul energetic pe butuci. Complexul Oltenia susține sistemul energetic național de câte ori este ger sau secetă”, a conchis președintele Sindicatului Energia Turceni.

Pârvulescu: România NU are fondurile necesare pentru a înlocui cărbunele

Liderul Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pârvulescu, spune că România este singura țară din Europa care nu și-a stabilit o dată limită până la care să producă energie pe cărbune. Președintele FNME afirmă că trebuie stabilită prin strategia energetică națională. “ România nu a stabilit, așa cum a făcut Germania, un termen până la care să funcționeze energia pe bază de cărbune. Fiecare alternativă de a înlocui cărbunele cu altceva înseamnă costuri în plus. România are fondurile necesare pentru a înlocui grupurile termocentralelor cu alt tip de energie mai scumpă? Nu cred că are în momentul de față. Trebuie stabilit un orizont de timp până la care România să renunțe la această resursă de energie. Trebuie stabilit prin strategia energetică națională”, a conchis Dumitru Pârvulescu.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *