Politică

Liderul liberalilor din Motru, despre situația din PNL Gorj: Este aberant să discutăm despre o dizolvare a BPJ

Președintele PNL Motru, Dan Matei, consideră aberantă o eventuală dizolvare a Biroului Permanent Județean, în condițiile în care a fost constituit în urma alegerilor interne de anul trecut.

Dan Matei consideră un lucru bun pentru PNL Gorj o revenire în partid a fostului primar al orașului Turceni, Cristina Cilibiu, și a senatorului Ion Iordache, deși spune că nu știe să fi făcut adeziune la organizația județeană. În ceea ce privește schimbarea prefectului, liderul liberalilor din Motru afirmă că și fostul reprezentant al guvernului în teritoriu, Marcel Iacobescu, și-a făcut bine treaba. “În teorie, revenirea sau venirea oricărui membru nou în partid este un lucru bun, însă, din câte știu, nici doamna Cilibiu, nici domnul Iordache nu au făcut adeziuni în cadrul organizației județene, dar, în principiu, este un lucru bun, trebuie să întărim organizația. Aveam un prefect care și-a făcut treaba, era asumat de Biroul Permanent Județean, dar dacă asta este noua viziune, este foarte bine. PNL, din câte mai țin eu minte, este un partid democratic, iar pe funcții se ajunge în urma alegerii de către membrii partidului. Dacă doamna Cilibiu dorește funcția de secretar general, probabil va candida la alegerile care vor avea loc, undeva în viitorul mai apropiat sau mai îndepărtat și dacă organizațiile și membrii PNL o să-i încredințeze această poziție, va fi secretar general. La fel și domnul Iordache, poate ajunge, la fel ca orice alt membru al PNL, președinte în urma unor alegeri. Ca să vină cineva să pună ca pe o tablă de șah oamenii în diverse poziții, este destul de complicat și, în primul rând, este nedemocratic. PNL încă este un partid democratic, din câte țin eu minte”, a declarat Dan Matei.

“Războaiele fraticide în interiorul partidului nu ne fac bine”

Dan Matei spune că PNL Motru ar trebui să aibă reprezentanți în viitorul Birou Permanent Județean în situația în care actualul va fi dizolvat. „În teorie, ar trebui să intru automat în orice BPJ al PNL Gorj, pentru că organizația municipală Motru este una dintre cele mai importante și mai active, la nivelul județului. Dar este aberant, la momentul ăsta, să discutăm despre o dizolvare a Biroului Permanent Județean, pentru că oamenii din Biroul Politic Județean au fost aleși de toți delegații din cele 70 de organizații locale și nu am văzut să existe în acest sens o hotărâre a Biroului Politic Național, singurul care este îndreptățit să ia astfel de decizii. Nu poate cineva să se trezească dimineață, să dizolve Birouri Politice fără analize, fără niște pași premergători. Eu cred că toți cei care doresc să facă parte din PNL, ar trebui să se pună la o masă, să dialogheze. Războaiele fraticide în interiorul partidului nu ne fac bine. Nu noi între noi ar trebui să fim adversari. Din contră”, este de părere președintele PNL Motru.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button