Ultima oră

MAE, atenţionare de călătorie pentru românii care pleacă în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru românii care pleacă în Grecia. Principalele sindicate au anunțat pentru joi grevă generală. Ce sectoare vor fi afectate.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Grecia că, pentru data de 16 martie 2023, principalele sindicate elene au anunțat organizarea unei greve generale, cu durata de 24 de ore. Vor fi afectate transportul public terestru, cursele maritime și zborurile.

Companiile aeriene Aegean și Olympic Air nu vor opera cursele interne și internaționale, pasagerii afectați de anularea acestor zboruri urmând a fi contactați de operatorul aerian/agenția de ticketing, pentru a fi informați în legătură cu posibilitatea reprogramării cursei în altă zi, fără achitarea unor taxe suplimentare.

Totodată, având în vedere organizarea, tot în cursul zilei de 16 martie 2023, a unei ample manifestații de protest pe fondul accidentului feroviar din data de 28 februarie 2023, cu potențial de a degenera în violențe, MAE recomandă cetățenilor români aflați permanent sau temporar în Republica Elenă să manifeste prudență și să evite deplasarea în zonele centrale ale capitalei elene.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *