Ultima oră

Marea Britanie rămâne fără ouă. Rația va fi de 12 ouă pentru fiecare cetățean

Cetățenii din Marea Britanie se confruntă cu o criză a ouălor. Inflația și gripa aviară ar fi principalele cauze ale acesteia.

Vânzarea de ouă este raționalizată în magazinele din Marea Britanie. Măsura a fost luată de lanțurile de supermarketuri după ce livrările au scăzut semnificativ. Totodată, preţurile la mâncare au un ritm de creştere uluitor.

Se pare că Marea Britanie se confruntă cu cea mai mare epidemie de gripă aviară din istoria sa și înregistrează o creștere rapidă a numărului de cazuri în fermele comerciale, ceea ce afectează aprovizionarea cu ouă.

Și inflația ar fi de vină, aceasta ajungând la 11,1%, mai mult decât s-a preconizat pentru această perioadă.

Cetățenii din Marea Britanie sunt nevoiți acum să cumpere ouă cu porția. Fiecare persoană primește doar 12 ouă.

În luna aprilie a acestui an, se discuta despre o posibilă criză a ouălor în Marea Britanie. Fermierii din UK au acuzat în acel moment supermarketurile că nu i-au ajutat să facă față creșterii costurilor în ceea ce privește producția de ouă, din cauza faptului că nu au ridicat prețurile suficient de mult.

51% dintre fermieri se gândeau atunci să oprească producția de ouă până când situația prețurilor și a veniturilor se îmbunătățește, potrivit diasporaro.co.uk.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button