Monden

Maria Loga și Constantin Enceanu s-au înecat în lacrimi la spectacolul IN MEMORIAM Petrică Mâțu Stoian. Artiștii au împărțit colaci în sală!

Au curs șiroaie de lacrimi pe fața îndragitei artiste Maria Loga și a „fratelui” Constanin Enceanu, la spectacolul IN MEMORIAM Petrică Mâțu Stoian, de la Craiova. Maria Loga a interpretat melodia lui Mâțu, ”Doamne-n viață-s mulțumit”, cu versuri adaptate la tragedia care a îndoliat lumea folclorului, în urma cu un an, iar Constantin Enceanu a plâns în hohote pe scenă după ce a interpretat melodia dedicată ”fratelui” Mâțu.

”Verde-i frunza, verde-i iarba, daca nu-i Petre, degeaba!”, asa a sunat refrenul uneia dintre cele mai iubite melodii cantata de Petrica Mitu Stoian, adaptat de Maria Loga ca intr-un cantec de jale pentru cel care nu i-a fost doar coleg. Spectacolul in memoriam Petrica Mitu Stoian, de la Craiova, organizat de Ansamblul Folcloric Maria Tanase, a fost plin de emotie si lacrimi.

Mariei Loga i-au curs siroaie de lacrimi in momentul in care a interpretat melodia dedicata in memoria lui Mitu. La finalul reprezentatiei, artista abia a reusit sa spuna cateva vorbe.

”Multumesc! Sa-i spunem lui Petrica ca ne este tare dor de el, si mie si dumneavoastra, si intregii tari. Dumnezeu sa-l odihneasca!”, a spus Maria Loga pe scena.

Contantin Enceanu a plâns în hohote


Unul dintre cele mai emotionante momente ale spectacolului a fost interpretarea melodiei dedicata de Constantin Enceanu ”fratelui” sau, ”Petre al nostru nu mai cântă”. Artistul si-a stapanit cu greu lacrimile in timpul melodiei, insa, la finalul acesteia, emotiile l-au coplesit in aplauzele spectatorilor.

”Aplauzele sunt pentru Petre! Le merita! Mi-a dat curajul si puterea, in aceasta seara, sa pot sta drept in fața dumneavoastra. Îți mulțumesc, Petre!”, a spus artistul pe scenă, cu lacrimi în ochi.

Artiștii au împărțit colace de pomană


In ciuda interdictiei mostenitorilor de a fi folosita imaginea si numele lui Petrica Mitu Stoian, chiar si in spectacolele in memoriam la care sunt vandute bilete, pe ecranul de pe scena au curs imagini de arhiva cu regretatul artist. De departe, cel mai emotionant moment al spectacolului a fost la final, cand toti artistii au fost prezenti pe scena in acordurile celebrei melodii ”Hora de pomana”. Artistii le-au impartit spectatorilor colaci adusi de la Isverna, locul natal al regretatului Petrica Mitu Stoian.

”Atat mai putem sa facem pentru el! Sa-l pastram in sufletul nostru prin cantecul lui si sa-l omagiem ori de cate ori vom putea. Sa ne amintim de el, sa vi-l daruim asa cum l-ati iubit, pe acela care va ramane vesnic Petrică Mîțu, pentru că atat avem voie sa spunem.

Sunem mandri ca l-am avut printre noi, suntem mandri ca a fost oltean si mehedintean, suntem mandri ca Oltenia mare si frumoase da valori care peste timp raman nemuritoare. Sunt convinsă că de undeva ne privește, zambeste si zice: bravo, fată! Îmi plăcu!”, a transmis Niculina Stoican la evenimentul in memoriam Petrică Mîțu Stoian, transmis de TVR Craiova.

sursa: starpopular.ro

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *