Ultima oră

Măsuri dispuse de ITM Gorj pentru protejarea angajaților, în vederea reducerii riscului infectării cu COVID-19!

Un angajator din municipiul Motru, cu domeniu de activitate fabricarea de articole de îmbrăcăminte, a fost verificat joi, 26 martie, în timpul unei acțiuni a inspectorilor de muncă din cadrul Serviciului Securitate și Sănătate în Muncă, întreprinsă în scopul monitorizării stadiului de implementare a măsurilor dispuse în vederea reducerii riscului de contaminare cu Coronavirus.

„În timpul controlului, 145 de persoane se aflau la lucru, majoritatea prestând activitate în secția de croitorie a unității. Având în vedere că fabrica are, în total, peste 300 de angajați, inspectorii de muncă au dispus luarea de măsuri suplimentare pentru protejarea personalului: suplimentarea cantității de dezinfectant în secția de croitorie, reviziurea evaluării riscurilor, în contextul pericolului de infectare cu Coronavirus; întocmirea unui plan de prevenire și protecție cu măsuri clare și precise în același scop; prelucrarea, de către angajator, a riscurilor existente și a planului de prevenire și protecție”, a declarat Neli Matei, purtator de cuvânt al ITM Gorj.

Măsurile trasate de inspectorii de muncă sunt obligatorii și vor trebui duse la îndeplinire, treptat, având termen final data de 03.04.2020.
”Fac apel la angajatorii din județul Gorj să urmărească în permanență asigurarea securității și sănătății lucrătorilor. Să continue să pună la dispoziția angajaților echipamentul individual de protecție, acolo unde este necesar; să verifice purtarea acestuia de către subordonați și, în orice activitate susceptibilă să prezinte un risc de expunere la infectare cu Coronavirus, să pună în aplicare planul de măsuri de urgență, elaborat în baza recomandărilor medicului de medicina muncii cu care colaborează,” a declarat George Octavian Romanescu, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button