Știri externe

MĂSURI LA NIVEL EUROPEAN | Executivul Spaniei a propus prelungirea stării de urgență

Guvernul Spaniei vrea să prelungească încă două săptămâni starea de urgenţă impusă din cauza coronavirusului, iar Executivul Italiei vrea să închidă toate companiile care nu sunt de interes strategic, în cadrul măsurilor extreme pentru limitarea extinderii epidemiei.

Guvernul Spaniei a propus duminică prelungirea cu 15 zile a stării de urgenţă, motivând decizia prin faptul că există riscul depăşirii capacităţilor de tratament medical. Premierul Pedro Sánchez le-a transmis liderilor regionali că va cere Parlamentului aprobarea măsurii, conform cotidianului El Pais, citat de Mediafax.

„Ne aflăm într-un moment critic şi urmează zile foarte dure. Temerea este că s-ar putea să ne fie depăşite capacităţile”, a spus Pedro Sanchez.

În Spania se înregistrează 26.004 de cazuri de Covid-19 şi 1.462 de decese.

În Italia, Guvernul Giuseppe Conte vrea acum suspendarea activităţilor tuturor companiilor care nu sunt de interes strategic până pe data de 3 aprilie.

„Este cea mai gravă criză de după al II-lea Război Mondial, nu există alternative la măsurile dure luate în aceste zile”, susţine Giuseppe Conte, citat de agenţia ANSA.

Conform cotidianului La Repubblica, Guvernul ar vrea să continue activităţile doar companiile de interes strategic, deşi nu este clar cum se stabileşte acest lucru. Farmaciile, magazinele alimentare şi reţelele de transport vor continua să funcţioneze. În regiunile Lombardia şi Piemonte este analizată posibilitatea interzicerii deplasărilor nonesenţiale în grupuri de peste două persoane.

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 4.825 morţi în Italia, cu 793 de decese în plus faţă de vineri, iar numărul total al persoanelor infectate până acum este de 53.578, au anunţat sâmbătă seară autorităţile italiene.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *