Actualitate

Matematica boală grea! Erori grave la corectarea din Dolj a două lucrări din Gorj

Inspectoratul Școlar Gorj a cerut verificarea profesorilor din centrul de corectură din Dolj care au notat lucrările a doi elevi în batjocură. Mai exact, un elev a picat examenul pentru că a primit nota 2,25 la matematică iar după contestații a luat 7.90. Problema elevului din Bîlteni nu e singulară, o altă elevă tot din localitate a primit nota 6 la matematică iar după contestații a luat 10. Eleva luase 9,80 la română și s-a trezit cu nota mică la matematică deși a știut că rezolvase toată lucrarea.

Elevii din Bâlteni care au susținut Evaluarea Națională sunt șocați de felul cum le-au fost notate lucrările a doi colegi de-al lor. Și aceștia se gândesc că lucrările lor au fost notate în aceiași manieră, motiv pentru acre IȘJ Gorj a intervenit cerând anchetă pentru profesorii corectori care și-au bătut joc de lucrările elevilor din Gorj. Nu ar fi exclus ca și alți elevi să fi primit punctaje similare, deoarece diferențele mari sunt inexplicabile.

Revoltați sunt și dascălii din școala undă a învățat elevul și eleva, considerând eroarea impardonabilă deoarece până la trecerea notei finale se făcea o verificare. Și părinții elevilor sunt la fel de revoltați și spun că vor cere explicații direct la ministerul educației.

Profesorii din Dolj, vinovați de corectarea haotică ar putea să nu mai participe în anii următori la o astfel de corectură.

Tag-uri

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close