Ultima oră

Medicii din centrele de vaccinare anti-COVID nu și-au primit banii pe ultimele două luni

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a declarat, luni, la un post de televiziune, că niciun medic din centrele de vaccinare nu și-a primit banii în ultimele două luni pentru această activitate. Medicul militar spune că plățile trebuie efectuate de Ministerul Sănătății.

Mai mult, coordonatorii mai multor centre anti-COVID se plâng că personalul medical nu a fost plătit și că oamenii ar putea să renunțe să mai ia parte la campania națională de vaccinare, conform sursei citate.

Valeriu Gheorghiță: „Sunt semnale pe care și eu le-am primit și le primesc în ședințele cu județele. Este o cerere pe care personalul vaccinator o are pe bună dreptate. Se așteaptă de destul de mult timp să fie efectuate aceste plăti. La debutul etapei a treia e important să se deschidă și alte centre de vaccinare și sunt semnale referitoare la scăderea încrederii că personalul va fi plătit și că nu mai e o dorința atât de mare pentru a se înscrie într-o echipa de vaccinare. Mai e problema legată de coordonatorii centrelor, care sunt remunerați la fel ca celelalte categorii de medici din personalul vaccinator, având responsabilități suplimentare. Din acest motiv, numărul celor care doresc să preia aceste responsabilități e mai scăzut. (…) Din ce știu, această problema există la nivelul tuturor centrelor de vaccinare. Nimeni nu a fost plătit până la dată actuală.”

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button