DezvăluiriUltima oră

Medicul Neață, 30 de zile de arest!

Judecătorii Tribunalului Gorj au admis, vineri, cererea procurorilor privind arestarea pentru 30 de zile a medicului chirurg Gheorghe Neață, acuzat de 13 fapte de luare de mită.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au efectuat percheziții, joi dimineață, la cabinetul medicului din cadrul Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu, dar și la domiciliul acestuia, după ce patru persoane l-au denunțat că ar condiționa actul medical, pretinzând și primind sume de bani.

Într-un dulap din lemn, aflat în cabinetul medicului, procurorii au descoperit sume ce totalizează 71.000 de lei, băuturi alcoolice, cafea, parfumuri și țigări.

Medicul a fost interceptat de procurori în timp ce se ruga zilnic la Fecioara Maria şi îi cerea bani mulţi din şpăgi, dar şi să îl ferească de procurori.

„Doamne Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori”.

În alte interceptări obţinute de anchetatori, medicul a fost surprins în timp ce număra banii primiţi drept şpagă şi se arătat nemulţumit faţă de sumele primite.

”Totodată, a dispus reţinerea preventivă a suspectului N.G. pentru 24 de ore, începând cu data de 08.07.2021, orele 12:30. În cauză s-au formulat patru denunţuri, iar din declaraţiile martorilor denunţători s-a conturat ideea că medicul N.G. nu intervine chirurgical până nu primeşte sume de bani de la pacientul care urmează să fie operat, necontând starea materială a bolnavului.

În perioada 06.06.2021 – 16.06.2021, medicul chirurg N.G. a primit sume de bani şi diferite bunuri de la alte 9 persoane.

De pildă, în data de 09.06.2021, la ora 22:45, fiind de gardă, medicului N.G. îi sună telefonul, iar din discuţia pe care o poartă rezultă că este chemat la o urgenţă. Acesta iese din birou şi la ora 23:00 revine în cabinet, unde poartă cu voce tare următorul monolog: „Dacă e speranţă de ceva bănuţi, internez! Dacă nu, nu internez!”.

De asemenea, din probatoriul administrat rezultă că suspectul N.G. nu pretindea o anumită sumă, însă dacă suma era prea mică era nemulţumit.

De pildă, în data de 11.06.2021, medicul N.G., după ce primeşte un plic cu bani de la un bărbat care părăseşte biroul, poartă cu voce tare următorul monolog: „… ce făcu… subţire de tot. 4… 5… 6…aaa, bun mă! Buuun! Mi-a dat 5 milioane, hai… păi da. Şase. Normal, trebuia să fie 6. Păi da… moşu, doar n-ai vrea moşu… moşu trăieşte… mă aşteptară 6… Mă aşteptară 6!”.”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Articole asemănătoare:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button