Dezvăluiri

Memorandum pentru protecția socială a minerilor. Căldărușe: Să nu-i ridicăm osanale ministrului

Ministerul Energiei a finalizat un memorandum pentru protecția socială a angajaților din minerit. Virgil Popescu a făcut anunțul, miercuri, la Forumul Energiei 2021, organizat, online, de publicația Financial Intelligence.

Virgil Popescu a spus că memorandumul pentru protecția socială a minerilor prevede acordarea de pachete sociale inclusiv pentru angajații Complexului Energetic Oltenia. “Vreau să dau o veste bună minerilor, astăzi, am terminat un memorandum prin care construim un pachet de protecție socială pentru absolut toți cei care lucrează în zona de resurse minerale energetice, în zona legată de producția de energie electrică: protecția socială se va îndrepta spre cei care lucrează în subteran la Complexul Energetic Hunedoara, spre cei care lucrează la Termocentrala de la Mintia şi spre cei de la Paroşeni, dacă va fi cazul. Vorbim de aceeași protecție socială pentru cei care lucrează la Complexul Energetic Oltenia, unde există cariere de lignit de suprafață. Memorandumul cuprinde, evident, şi un pachet de protecție socială şi pentru minerii de la mina Crucea, care se va închide pentru că nu mai are zăcământ”, a conchis ministrul Energiei.

Căldărușe: Să vedem ce cuprinde pachetul social

Gabriel Căldărușe spune că nu trebuie ridicate “osanale” ministrului Energiei, care a anunțat că a finalizat un memorandum pentru protecția socială a angajaților din minerit. „Cel mai important este să vedem ce va cuprinde pachetul social. Sper să fie unul care să rezolve problemele sociale ale angajaților CE Oltenia. E un început. Nu trebuie acordate cecuri în alb ministrului”, afirmă liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia. Gabriel Căldărușe nu vrea să facă prea multe speculații pe marginea memorandumului pentru protecție socială. Așteaptă să vadă dacă se referă la sprijin pentru angajații care vor fi concediați sau pentru cei care se apropie de vârsta de pensionare.

Crețan: Bine că s-a trezit din adormire

Liderul Sindicatului Lignitul Oltenia spune că angajații CE Oltenia ar trebui să primească 30-40 de mii de euro plăți compensatorii ca să plece acasă, cum primesc minerii din Germania sau Polonia. Constantin Crețan afirmă că i-a atras atenția încă de acum câteva luni lui Virgil Popescu că protecția socială a minerilor și energeticienilor poate fi asigurată din fonduri europene. “ Bine că s-a trezit din adormire”, spune liderul sindical după anunțul ministrului Energiei privind protecția socială a minerilor.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *