Actualitate

Mesajul investitorului celei mai mari fabrici de blocuri ceramice din România care se construiește în Târgu Cărbunești

Fabrica de materiale de construcții de la Târgu Cărbunești va fi finalizată la sfârșitul acestui an sau în prima parte a anului viitor, susțin reprezentanții investitorului: „Fabrica de BCA din Târgu-Cărbuneşti, judeţul Gorj, se va finaliza undeva la sfârșitul anului 2024, începutul anului 2025. Suntem în continuă analiză în vederea unor noi investiţii“.

Primarul orașului Târgu Cărbunești, Dănuț Birău, a spus că a fost emisă autorizația pentru introducerea conductei de gaze, în lungime de aproximativ un kilometru, care va alimenta fabrica Soceram. Potrivit edilului, aproximativ 120 de persoane vor lucra în cadrul fabricii.

„Nu înţelegem de ce se lucrează cu un număr atât de mare de angajaţi bugetari“

Mihai Anastasescu, patronul Soceram, este nemulțumit de numărul mare al bugetarilor. El spune că acesta trebuie redus drastic, pentru că în sistemul privat este o criză a forței de muncă: „Principala aşteptare pe care o avem de la guvernanţi ar fi diminuarea numărului bugetarilor, de la peste 1,2 milioane la cel puţin 800.000. În 2004, statul a funcţionat cu 800.000 de bugetari. Nu înţelegem de ce se lucrează cu un număr atât de mare de angajaţi bugetari, în condiţiile în care este bine ştiută lipsa de personal din mediul privat“.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *