Ultima oră

Milionarul gorjean, Remus Truică, eliberat condiționat după ce a executat doar jumătate din pedeapsă

Deşi ar fi trebuit să execute 7 ani de închisoare, fiind condamnat în dosarul Băneasa pentru un prejudiciu de peste 145 de milioane de euro creat statului român, milionarul Remus Truică a fost eliberat condiţionat după ce a executat doar jumătate din pedeapsă.

Marţi, în jurul orei 13, omul de afaceri a fost văzut părăsind Penitenciarul Jilava, pe poarta folosită în mod normal de personalul închisorii. S-a îndreptat grăbit spre maşina care îl aştepta şi a refuzat să vorbească cu jurnaliştii care îl aşteptau, potrivit ProTV.

Săptămâna trecută, magistraţii au aprobat cererea sa de eliberare condiţionată, semnată, de altfel, şi de conducerea penitenciarului în care îşi executa pedeapsa, în motivare precizându-se că Remus Truică a fost un deţinut model, a participat la toate activităţile şi, în plus, în perioada petrecută în închisoare a fost şi angajat la o firmă de arhivare.

După ce s-a făcut calculul, s-a constatat că, datorită implicării sale în activităţi, Remus Truică a câștigat nu doar bani, ci şi 200 de zile de libertate. Acestea s-au adăugat la perioada pe care a executat-o deja din cei şapte ani, cât a primit după ce a fost condamnat în anul 2020 în dosarul Ferma Băneasa, astfel că el a fost eliberat condiţionat după ce a stat în închisoare doar jumătate din perioada prevăzută iniţial.

Vă reamintim că în luna mai şi fostul primar din Constanţa, Radu Mazăre, s-a bucurat de indulgenţa judecătorilor şi a fost eliberat condiţionat. El s-a oprit atunci în faţa penitenciarului şi a purtat uhn scurt dialog cu jurnaliştii, declarându-le acestora că intenţionează să se retragă din viaţa publică.

Revenind la Remus Truică, trebuie precizat că, spre deosebire de fostul primar din Constanţa, el a achitat toate cheltuielile judiciare, plus partea lui din prejudiciul de peste 145 de milioane de euro, care a fost estimată de procurori la un milion de euro.

Milionarul român Remus Truică, fost şef de cabinet al lui Adrian Năstase, nu a fost singurul condamnat în dosarul Ferma Băneasă. Alături de el au mai fost acuzaţi Paul al României, care a primit 3 ani şi 4 luni cu executare, oamenii de afaceri israelieni Tal Silberstein şi Benyamin Steinmetz, care şi ei au fost condamnaţi la câte 5 ani închisoare cu executare şi, de asemenea, avocatul Robert Roşu, condamnat tot la 5 ani cu executare.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *