Dezvăluiri

Minerii și energeticienii care pleacă din CEO la cerere primesc plăți compensatorii

Președintele Directoratului CE Oltenia, Daniel Burlan, a anunțat câți angajați vor pleca din companie în următorii cinci ani. Burlan a precizat că majoritatea dintre aceștia vor îndeplini condițiile de pensionare în decursul celor cinci ani, însă sunt prevăzute și sume pentru plăți compensatorii, care urmează să fie negociate cu sindicatele, pentru cei care vor dori să plece la cerere.

Daniel Burlan a afirmat că vor pleca în jur de 4.300 de angajați ai CEO în următorii cinci ani, după închiderea unor capacități miniere și energetice.
”De la activitatea energetică, ținând cont că termocentrala Ișalnița o transformăm pe gaz, că se închide grup la Turceni și Rovinari și vor fi reduse posturile cu 1.600 de salariați, majoritatea îndeplinind condiții de pensionare. Sunt sigur că la momentul în care va începe construcția parcurilor fotovoltaice și grupurilor pe gaz, parte din personal va dori să lucreze la construcția acestor obiective, ca după aceea să rămână angajați în noile structuri. Pentru acest lucru vom face programe de reconversie cu acest personal, iar la activitatea minieră, pleacă în jur de 2.700 de angajați, repet, aproape în întregime personal care îndeplinește condițiile de pensionare. Avem prevăzute și plăți compensatorii pentru că poate există personal care vrea să plece la cerere. Valoarea acestora o vom negocia cu sindicatele”, a declarat președintele Directoratului.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button