Eveniment

Ministrul Educației îi bagă mâna în buzunarul unui elev navetist din Gorj

Ministrul Educației lasă fără aproape jumătate din bani de navetă elevii care sunt nevoiți să parcurgă kilometri până la școală. Un părinte al unui astfel de elev din Gorj s-a revoltat și i-a arătat obrazul ministrului liberal, considerând că proiectul de lege al ministrului îl va lăsa pe copilul sau fara 150 de lei, bani pentru navetă.

„Ministrul educației Sorin Cîmpeanu membru PNL și reprezentant al Guvernului României din care face parte și PSD, ori este analfabet ori este ticălos. Cum poți veni cu un proiect de ordonanță de urgență care este împotriva copiilor acestei tari, băi, analfabetule, cum să spui că vei deconta naveta elevilor cu 50 de lei pentru primii 3 km parcurși de un elev, iar apoi dai 5 lei pentru fiecare km parcurs de elev”, spune părintele, revoltat.

„… haide să facem un calcul matematic. Dacă fiul meu face pe zi 23 de km pana la liceu, asta ar însemna pe luna circa 506 km. El achită lunar pe transport suma de 320 de lei.Tu, ministru analfabet, prin proiectul tău de ordonanță de urgență vrei să-i deconteze fiului meu pentru 506 km lunar suma de 170 de lei adică mai puțin cu 150 de lei.
(…) dacă faci proiect de decontarea navetei, fă ba proiect prin care te obligi sa achiți integral biletele de călătorie, lunar, dus-întors pentru elevi, nu la jumătatea costurile biletelor”, a completat tatăl elevului navetist.

Potrivit părintelui acestui școlar, elevi nu plătesc la jumătate biletul de călătorie ci la preț întreg, lucru pe care ministrul se preface că nu îl cunoaște.

Nu este un secret că Ministerul Educației schimbă din nou modul în care elevii primesc bani de navetă. Un proiect de ordonanță de urgență, pus în dezbatere publică, arată că 131.000 de elevi ar fi eligibili pentru a primi bani de transport.

Noile reguli privind transportul elevilor ar urma să intre în vigoare pe 25 septembrie, după ce proiectul de ordonanță va fi adoptat de Guvern.

Proiectul prevede schimbarea articolului 84 din actuala lege a educației și arată că elevii vor primi o sumă forfetară de 50 de lei/lună pentru distanţa de 3 km. Pentru distanţele ce depăşesc 3 km, suma de 50 lei/lună se suplimentează cu 5 lei/lună, pentru fiecare kilometru.

Dacă e nevoie de mai mulți bani pentru costul transportului, „suma forfetară va fi majorată cu până la 50%, dar nu mai mult decât contravaloarea documentelor de transport prezentate de către elevii care solicită suplimentarea sumei forfetare”, se arată în proiect.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button