Ultima oră

Ministrul Educației: Școlile vor avea la dispoziție 30 de milioane de măști pentru copiii care au nevoi

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat, miercuri seară, că au fost puse 30 de milioane de măști de protecție la dispoziția școlilor pentru a le fi date copiilor care au nevoie de ele în timpul anului școlar 2021-2022.

,,Există un stoc de 13 milioane de măști la nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență. Am avut, luni, în ședința de guvern o ordonanță de urgență aprobată prin care autoritățile locale direcționează către școli resursele existente din perspectiva măștilor de protecție. Astăzi am încheiat o centralizare, cumulând toate aceste surse și avem exact 30 de milioane de măști la dispoziția școlilor. Centralizarea a fost făcută județ cu județ prin Inspectoratele Școlare Județene”, a explicat oficialul la un post TV.

Potrivit ministrului, măștile de protecție vor fi distribuite elevilor care au nevoie.

,,Odată cu permisiunea de a purta măști textile, sunt elevi care vor prefera să poarte propriile măști. Cei care nu vor avea, cei care le-au uitat, cei care le-au rupt, cei care le-au deteriorat, vor avea la dispoziție aceste măști”, a mai afirmat Sorin Cîmpeanu.

Copiii vor trebui să poarte masca de protecție în toate spațiile închise. Se recomandă masca de tip medical, dar sunt permise și cele textile cu condițiile să acopere corect nasul și bărbia și să fie purtate corect.

Sursa: realitatea.net

Articole asemănătoare:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button