Ultima oră

Ministrul Energiei: „Vom avea o iarnă complicată!”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune că românii vor avea parte de o iarnă complicată în privința alimentării cu gaze naturale, însă, potrivit acestuia, țara noastră nu este atât de dependentă de gazul rusesc.

Pe de altă parte, ministrul dă asigurări că România va trece cu bine peste această iarnă, în acest moment țara noastră având gaz înmagazinat în proporție de 75,5% din capacitate. Mai mult decât la data de 1 noiembrie, anul trecut.

„Eu am spus de mai mult timp: vom avea o iarnă complicată și monitorizăm complet și continuu fluxurile de gaze. E adevărat, România nu este atât de dependentă de gazul rusesc ca alte state europene. Avem în continuare discuții și înțelegeri cu alte state pentru livrare suplimentară de gaze naturale pentru această iarnă”, a arătat ministrul energiei, Virgil Popescu, la Digi24.

Mai mult decât atât, ministrul dă asigurări că România poate trece cu bine peste iarnă.

„Vom trece, avem cantitățile de gaze necesare. În momentul de față avem 2,306 miliarde de metri cubi, reprezentând 75,6 la sută din capacitatea de înmagazinare, adică vreau să vă zic că am depășit cifra de la 1 noiembrie anul trecut, deci avem mai mult decât aveam la 1 noiembrie anul trecut. Deci, o să depășim cu certitudine, în noiembrie anul ăsta o să fie peste 80 la sută, dar nu m-aș hazarda să spun cu cât, pentru că pe măsură ce se duce timpul și temperatura scade – și suntem în septembrie, încă mai înmagazinăm bine în septembrie – crește și consumul și atunci din producția internă și puțin din importul care vine se înmagazinează mai puțin. Deocamdată încă suntem, eu cred că la începutul lui 1 octombrie, o să fim peste 80 la sută”, a arătat Virgil Popescu.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button