Dezvăluiri

Ministrul Energiei vorbește despre venit de completare și recalificarea personalului la CEO

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a dezvăluit în ce va consta „pachetul social” pentru Complexul Energetic Oltenia. Așa cum era de așteptat, este vorba de aprobarea unei Ordonanțe, de către Guvern, prin care să fie reglementată acordarea unui venit de completare.

Potrivit ministrului Energiei, Virgil Popescu, angajații care vor pleca din Complexul Energetic Oltenia vor beneficia de asistență financiară prin acordarea unui venit de completare pentru 12 sau 24 de luni, așa cum s-a mai întâmplat în urmă cu mai mulți ani. Potrivit reprezentantului acționarului principal al Complexului Energetic Oltenia, oamenii care vor ieși din sistem vor avea acces și la cursuri de recalificare.

Complexul Energetic Oltenia a anunțat că în 2021 vor pleca din companie o mie de angajați. O parte a acestora s-a pensionat sau urmează să se pensioneze până la finalul anului. Vor mai pleca din companie și angajați care vor beneficia de salarii compensatorii.

Până în 2025 vor părăsi colosul energetic 3.500 – 4.000 de persoane. Până la data respectivă va trebui să fie implementat și Planul de restructurare și decarbonare al CEO. Documentul trebuie refăcut și este depus la Comisia Europeană, pentru aprobare.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button