PoliticăUltima oră

Ministrul Vîlceanu: România are nevoie de fapte, nu de vorbe goale!

Ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, a prezentat câteva argumente solide pentru care Florin Cîțu trebuie sa rămână premierul României.

Vîlceanu a arătat, într-o postare pe o rețea de socializare, că două agenții de rating au îmbunătățit perspectiva de rating a României, de la negativă, la stabilă.

„Agenția de rating Moody’s îmbunătățește perspectiva României de la NEGATIVĂ la #STABILĂ, iar agenția de rating Standard & Poor’s reconfirmă perspectiva #STABILĂ. Acesta este un criteriu după care, cred eu, un guvern trebuie judecat. Nu după părerea tuturor politicienilor, care pentru diferite interese aruncă în spațiul public multe neadevăruri și produc mult zgomot. Guvernul Cîțu este apreciat pentru modul serios și profesionist în care a guvernat și a pus în practică obiectivele de reformă și de consolidare fiscală pe care și le-a asumat. Este unul din motivele pentru care Florin Cîţu trebuie să rămână premierul României.

În plină criză politică, generată de oameni iresponsabili, care și-au trădat electoratul votând o moțiune de cenzură alături de PSD și AUR, doar pentru faptul că premierul nu a acceptat incompetența și șantajul în guvern, apar aceste vești bune pentru România:
✅ Agenția de rating Moody’s a reconfirmat rating-ul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la Baa3/P-3 pentru datoria pe termen lung și scurt în monedă locală și valută și a îmbunătățit perspectiva din negativă în STABILĂ.

✅ Agenția de rating Standard & Poor’s a decis să reconfirme rating-ul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung și scurt în monedă locală și valută, precum și perspectiva STABILĂ.

România are nevoie de fapte, nu de vorbe goale. Și de oameni care să prezinte ÎNCREDERE”, a precizat ministrul Vîlceanu.

 

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *