Ultima oră

Misiune contracronometru pentru salvarea a două vieți

Un elicopter Black Hawk, aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviaţie (IGAv) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a efectuat, sâmbătă, o misiune contra conometru pentru transportul la Târgu Mureşti şi Bucureşti a două organe prelevate pentru transplant de la un pacient din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), este vorba despre o inimă care a fost dusă la Târgu Mureş şi de un ficat care a fost transportat pentru salvarea vieţii unui pacient din Bucureşti.

,,Astăzi, 27 aprilie, echipajul elicopterului Black Hawk nr. 273 a executat o misiune specială, desfăşurată contra cronometru, pentru transportarea unei echipe medicale specializate şi a două organe prelevate pentru transplant, de la Bistriţa la Târgu Mureş şi Bucureşti. Având în vedere că timpul care curge din momentul prelevării şi până în momentul transplantării poate prejudicia viabilitatea organelor, singura soluţie pentru salvarea prin transplant a vieţii a doi pacienţi a fost ca misiunea să se efectueze de urgenţă şi cât mai rapid posibil cu ajutorul unui elicopterul Black Hawk, aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I.”, se menţionează în informarea postată de DSU, pe Facebook.

Misiunea a fost executată într-un timp de numai două ore.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *