Ultima oră

Misterul „hipsterului care călătorește în timp” purtând haine moderne și ochelari de soare

O fotografie veche de 82 de ani i-a convins pe unii oameni că deplasările în timp sunt reale, deoarece pare să arate un bărbat îmbrăcat în haine moderne și cu ochelari de soare.

Fotografia alb-negru a apărut pe internet în 2010, dar a fost făcută în 1941, la redeschiderea podului South Fork Bridge din Canada, scrie Daily Star.

Tipul, care a fost supranumit „hipsterul care călătorește în timp”, iese în evidență față de restul mulțimii. Toți cei din jurul lui au costume, majoritatea poartă pălării. El este îmbrăcat cu o cămașă și peste are un cardigan cu fermoar și ochelari de soare cu protecție solară. De asemenea, are în mână un mic aparat foto portabil.

Imaginea a fost făcută publică pentru prima dată în 2004, când a fost prezentată în cadrul expoziției Muzeului Barlorne-Pioneer, intitulată Their Past Lives Here.

În 2010 a fost digitalizată și nu a durat mult timp până când teoreticienii conspirației pe internet au luat-o razna.

„Știu că nu este un călător în timp, dar este foarte greu să nu mă gândesc la asta când văd această imagine”, a scris un utilizator pe Reddit la vremea respectivă.

Așadar, a călătorit cu adevărat acest bărbat în 1941 pentru a asista la redeschiderea podului South Fork? Din păcate, se pare că nu.

„Nu este un călător în timp, ci doar un hipster din anii 1940”, a scris un alt utilizator pe Reddit.

Site-ul de verificare a faptelor Snopes a analizat anterior fotografia și a concluzionat că, în ciuda faptului că bărbatul pare să fi călătorit în timp, toate obiectele pe care le poartă au fost inventate până în 1941. Logo-ul tricoului vine de fapt „M” al echipei de hochei Montreal Maroons, care a jucat în NHL între 1924-1938.

Deși nu se găseau la vremea respectivă peste tot, ochelarii cu laterale de protecție erau, de asemenea, fabricați în anii 1940.

„Este mai plauzibil ca fotografia să arate un om al timpului său cu un simț al modei neobișnuit decât un călător în timp”, a spus Dan Evon de la Snopes.

În cele din urmă, în ceea ce privește aparatul foto, se pare că Kodak a pus la dispoziție un număr de aparate foto în 1941, de dimensiuni similare cu cel văzut în fotografie.

„Bărbatul din imagine poate părea deplasat la prima vedere, dar nimic din înfățișarea sa nu era imposibil pentru momentul în care a fost făcută fotografia”, a mai spus Dan Evon.

Sursa: Daily Star

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *