Ultima oră

Molnupiravir funcționează împotriva variantei Omicron

Șase studii de laborator au arătat că medicamentul experimental Molnupiravir funcționează împotriva variantei Omicron.

Studiile au evaluat activitatea antivirală a Molnupiravirului și a altor agenți antivirali împotriva variantelor COVID care stârnesc îngrijorare, dat Molnupiravir nu a fost încă studiat pe oameni împotriva variantei Omicron, anunță Merck & Co Inc și Ridgeback Biotherapeutics, citată de Reuters.

Molnupiravirul și pastila rivală de la Pfizer au fost autorizate în Statele Unite în decembrie și sunt considerate instrumente importante împotriva Omicron.

Pfizer a declarat în decembrie că datele de laborator sugerează că medicamentul său, Paxlovid, și-a păstrat eficacitatea împotriva Omicron.

Merck a declarat la începutul acestei luni că pastila sa are un mecanism care poate acționa împotriva Omicron și a oricărei alte variante.

Molnupiravirul a fost autorizat pentru utilizare în peste 10 țări, inclusiv în Statele Unite, Marea Britanie și Japonia.

Pastila anti-COVID ajunge luni în România
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că luni ajung la noi în ţară 50.000 de cutii cu Molnupiravir, pastilele americane anti-COVID.

„Luni vin în România 50.000 de cutii Molnupiravir.

Pfizer ne-a pus multe condiţii, nu am reuşit cu ei. Ne cereau să facem un fond naţional prin care să despăgubim eventualele victime pentru administrarea acestui medicament, nu erau precizări legate de dimensiunea fondului.

Ne vedem de treabă, asta e situaţia, în week-end, extindem centrele de recoltare a probelor la nivelul ţării”, a spus, joi, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button