Ultima oră

Muncitori „la negru“, la construcția drumului de centură

14 persoane au fost depistate de către inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, în perioada 07-11 noiembrie 2022, în timp ce prestau activitate fără forme legale de angajare pentru 6 angajatori pe raza județului Gorj. Au fost aplicate amenzi în valoare totală de peste 411.000 lei.

„Un angajator cu sediul social în județul Ilfov, din domeniul construcțiilor, a fost sancționat cu suma de 120.000 lei pentru folosirea în activitate a șase persoane pentru care nu avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă. Persoanele identificate de către inspectorii de muncă lucrau la construcţia variantei de ocolire a Municipiului Târgu-Jiu.

Alți doi angajatori ce activează în domeniul construcțiilor, au fost sancționați cu suma de 80.000 lei pentru primirea la muncă a patru persoane fără a avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă. Angajatorii au fost depistați pe raza Municipiului Târgu-Jiu și a comunei Stejari.

Alte două persoane au fost depistate de către inspectorii de muncă pe raza comunei Ionești în timp ce prestau activitate în beneficul unui angajator din domeniul panificației. Angajatorul în cauză a fost sancționat cu suma de 40.000 lei.

Alți doi angajatori din domeniul transporturilor, cu sediile sociale în Municipiul Târgu-Jiu și în orașul Tismana, au fost sancționați cu suma de 40.000 lei pentru primirea la muncă a două persoane fără a avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă“, au transmis reprezentanții ITM Gorj.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button