Dezvăluiri

Negocieri blocate la CEO

Liderii de sindicat și administrația Complexului Energetic Oltenia nu au apucat să discute încă nimic despre noul Contract Colectiv de Muncă al minerilor și energeticienilor. Cele două părți ar fi trebuit să aibă, vinerea trecută, o întrevedere pe această temă, însă discuțiile nu au mai avut loc.

Problema care stă în reluarea negocierilor dintre șefii CE Oltenia și sindicaliști este legată de lipsa reprezentativității pentru negocieri a celor din Federația Națională Mine Energie. Chiar dacă liderul FNM, Constantin Crețan, și-a retras acțiunea din instanță, cei din FNME nu au reușit încă să obțină dreptul de a sta la masa discuțiilor cu administrația companiei energetice.

„Nu au prea fost negocieri, am avut doar o Comisie Mixtă înainte. Încă nu și-au luat reprezentativitatea cei din Federația Națională Mine Energie și din cauza aceasta nu s-a discutat nimic. Marți sau miercuri urmează să avem o nouă întrevedere, dar să vedem dacă își vor rezolva problemele până atunci pentru că, altfel, nu-i poți prinde în procesul verbal”, a precizat președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe.

Cer pachete sociale pentru angajați

Liderii de sindicat nu au renunțat nici la pachetele sociale pentru angajați, în caz de disponibilizări, și anunță că trebuie purtate negocieri simultan cu cei din Guvern. „Trebuie neapărat să negociem în paralel și cu cei din Guvern și clasa politică din Gorj pentru a le asigura o protecție oamenilor în caz de disponibilizări. Plăți compensatorii, venituri de completare și continuitatea în condiții speciale pentru o perioadă de patru ani a celor care ar avea probleme, acestea sunt solicitările noastre”, a încheiat liderul SMEO, Gabriel Căldărușe.

Până în acest moment, la negocierile Contractului Colectiv de Muncă au drept de participare doar liderii de sindicat afiliați Federației Univers. La întrevederi mai pot participa doar cei din cadrul FNME, însă până în momentul de față nu au obținut reprezentativitatea.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *