Ultima oră

Negocieri pentru noul CCM la CE Oltenia. Lider: Ce va solicita Federația Univers, așa va fi!

Federațiile sindicale din cadrul Complexului Energetic Oltenia și administrația companiei energetice se vor întâlni, pe data de 1 martie, într-o nouă ședință de negociere a noului contract colectiv de muncă.

Noul contract colectiv de muncă din cadrul Complexului Energetic Oltenia va fi negociat, în acest an, de liderii a două federații: Federația Univers și Federația Națională Mine Energie. Joi, liderii Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, Jan Popescu și Emil Bârsanu, au primit mandate de negociere din partea membrilor de sindicat. Președintele executiv al SMEO, Jan Popescu, dă asigurări că drepturile pe care le va solicita Federația Univers vor fi obținute în urma negocierilor pentru noul CCM.

“ Pe 1 martie, vom fi chemați la o nouă întâlnire cu directoratul Complexului Energetic Oltenia în cadrul căreia ni se va pune la dispoziție situația de la acel moment privitor la negocierea contractului colectiv de muncă, cine, ce, cum negociază. Federația majoritară din Complexul Energetic Oltenia, Federația Univers, are reprezentativitate. Așteptăm ca și colegii noștri din Federația Națională Mine Energie să-și rezolve problemele cu reprezentativitatea și, împreună, uniți, așa cum am fost în ultimii ani, să reușim încheierea unui contract colectiv de muncă cu drepturi bune pentru colegii noștri mineri și energeticieni. Cu noi câștiguri salariale, pentru ca la sfârșitul acestor negocieri să ne putem întoarce la colegii noștri cu sufletul împăcat.(…) Am văzut declarația colegului Cristi Lădaru. Negocierea unui contract colectiv de muncă nu se face în presă, ci în cadru oficial. De aceea, procentele aruncate de unul sau de altul trebuie luate ca atare. Joi, în prezența a 225 de membri delegați la conferința Sindicatului Mine Energie Oltenia, titularii din comisia de negociere, eu, Gabriel Căldărușe și Emil Bârsanu, am primit mandat pentru negocierile cu administrația prin care ne-au fost stabilite clar solicitările membrilor noștri de sindicat. Nu spun procente. Când ne vom pune la masa de negociere, directoratul va vedea care sunt solicitările celui mare sindicat din Complexul Oltenia. Ce va solicita Federația Univers, așa va fi ”, a precizat Jan Popescu.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *