Dezvăluiri

Negocieri sindicate-administrație. Lider: am solicitat o majorare salarială cu 30%

Liderii Federației Naționale Mine Energie au solicitat conducerii Complexului Energetic Oltenia o majorare cu 30% a salariilor minerilor și energeticienilor.

Administrația și federațiile sindicale din cadrul Complexului Energetic Oltenia au avut, marțea trecută, prima rundă de negocieri pentru actul adițional la contractul colectiv de muncă. Conducerea CEO a propus o majorare cu 14% a veniturilor angajaților, în acest an, mai mică decât cea din 2022. Federația Națională Mine Energie a solicitat o creștere salarială cu 30%. Președintelui FNME, Dumitru Pîrvulescu, i se pare un procent realist, ținând cont de inflație. “ În primul rând, bugetul care ne-a fost prezentat este unul de start al negocierilor. Nu cred că acesta va fi și cel final. Noi, mișcarea sindicală, am făcut o serie de solicitări. Administrația a venit cu o ofertă. Negocierile sunt la început. Sunt câteva lucruri pe care le-am observat în acest buget inițial. În primul rând, prevede că vom rămâne cu același număr de personal. Al doilea lucru este faptul că, totuși, în contextul în care producția de energie scade, veniturile salariaților cresc, dar nu atât de mult cât ne-am dori noi. Sper să obținem ceea ce ne dorim. În buget sunt prevăzute și ceva cheltuieli pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă. Acum, rămâne de văzut dacă se vor și face aceste lucruri. Repet, este un buget de start și vom vedea la finalul negocierilor unde vom ajunge. Cele patru cariere și două grupuri de la Rovinari și Turceni se vor închide la sfârșitul anului. Închiderea activității unei cariere nu înseamnă că de mâine nu vor mai lucra oameni acolo. Aceste cariere trebuie puse în siguranță și aceste lucruri se fac tot cu salariați. Vor dura ani până când o carieră va rămâne fără personal. (…) Noi, Federația Națională Mine Energie, am solicitat o majorare salarială cu 30%. Consider că este una realistă, ținând cont de inflație”, a afirmat Dumitru Pîrvulescu.

   

Citește și:

Un comentariu

  1. Mai bine 100% pentru un trai cu adevarat decent ca asa lucratori mai rar. Și apoi o pensie speciala și gata, problem solved.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *