Actualitate

Nepoții cunoscutei cântărețe Maria Loga, medalii de aur și argint la Olimpiada de Informatică

Cei trei nepoți ai cunoscutei soliste de muzică populară Maria Loga au obținut medalii de aur și argint la Olimpiada de Informatică.

Cei trei sunt elevi la Colegiul Național „Spiru Haret“ din Târgu Jiu.

Frații gemeni Radu Ștefan și Dragoș Gabriel Loga, în vârstă de 12 ani, elevi în clasa a VI-a, au obținut medalia de aur, iar sora lor, Natalia, cu doi ani mai mare, elevă în clasa a VIII-a, a câștigat medalia de argint.

„Au fost probleme destul de dificile. Am obținut un punctaj de 243 de puncte din maximum 300“, a spus Radu Ștefan. Băiețelul povestește că a început să studieze Informatică din clasa a IV-a, iar primele informații le-a primit de la sora sa: „Am început să studiez Informatică din clasa a IV-a, de la vârsta de zece ani. Am văzut-o pe sora mea mai mare cu doi ani care lucra la Informatică și am început să lucrez și eu. Mă mai ajuta la diferite lecții și probleme și a început să-mi placă. Îmi place să stau la calculator și să scriu coduri. De asemenea, îmi place să citesc diferite probleme cu titluri diferite și mai ales când sunt cu povești“, a spus Radu Ștefan pentru adevarul.ro.

Dragoș Gabriel Loga participă din clasa a IV-a la Olimpiada de Informatică și a reușit de fiecare dată să se califice la faza națională, unde a câștigat medalie de bronz la primele două participări. El spune că pentru a face performanță este nevoie de pregătire zilnică: „Este greu, dar dacă lucrez în fiecare zi reușesc să prind ideea și să obțin rezultate bune. Este nevoie de antrenament zilnic la informatică pentru ca să înțeleg mai bine problemele, deoarece în fiecare an sunt altele și trebuie să ai antrenament ca să înțelegi cum se folosesc anumite funcții și să înțelegi care sunt cerințele unei probleme“.

Natalia spune că problemele au fost dificile la Olimpiadă. „A fost destul de dificil la olimpiadă, dar cei care au lucrat mult și s-au pregătit au obținut și rezultate foarte bune“, ne explică aceasta. La olimpiada de Informatică de anul trecut, eleva a reușit să câștige medalia de aur”.

Olimpica relatează că nu-i plăcea la început Informatică: „Nu eram atrasă de Informatică, dar mama mea m-a susținut să merg pe acest drum. Din clasa a VII-a, după participarea la olimpiadă, m-am regăsit în această disciplină și a început să îmi placă din ce în ce mai mult. Îmi place ideea de a scrie un cod și sper să creez și aplicații care să ajute oamenii“.

Nepoții Mariei Loga pot rezolva chiar probleme de clasa a X-a

Flavius Boian, directorul Colegiului Național „Spiru Haret“ și profesor de informatică, susține că cei doi frați și sora lor sunt capabili să rezolve chiar probleme de clasa a X-a. ”Copiii lucrează împreună cu sora lor, dar și separat. Sunt elevi deosebiți. Natalia lucrează și cu ceilalți elevi care sunt în echipă. Noi suntem ca o familie. La Centrul de excelență au fost organizate în fiecare duminică sesiuni de pregătire, iar la școală în fiecare zi, după amiaza, de fiecare dată când simt nevoia. Copiii știu inclusiv materia de clasa a X-a. Eu cred că s-ar calificat și la olimpiada de clasa a IX-a“, a declarat directorul Colegiului Național „Spiru Haret“

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *