ActualitateUltima oră

Niciun medic disponibil la Serviciul de Ambulanță!

Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Gorj se află în situația de nu putea asigura niciun echipaj cu medic, joi noaptea, și nu este singura data, în condițiile în care în cadrul instituției sunt angajați zece medici.

Managerul Constantin Mitroi nu are soluții  pentru rezolvarea acestei probleme extrem de gravă, în contextul în care, doar cinci medici lucrează pe ambulanțe, patru efectuează serviciu doar în dispecerat, iar Dan Mihai Vîlceanu, fostul director medical este, de ceva vreme, medic coordonator și efectuează doar gărzi.

Trebuie spus că, în cazul în care nu există niciun medic pe tură, patru ambulanțe de tip C, destinate intervenției medicale de urgență la cel mai înalt nivel și transportului medical al pacientului critic, asistat obligatoriu de un medic, fiind dotate cu echipamente, materiale și medicamente de terapie intensivă, sunt trase pe dreapta. Astfel, în cazurile în care SJA Gorj nu va avea nici un medic disponibil, pacienții aflați în stare gravă nu vor putea fi transportați cu o astfel de ambulanță.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *