Ultima oră

Noi condiții de călătorie în Bulgaria: Testele PCR devin obligatorii pentru toți cei care doresc să intre în țară

Bulgaria va cere teste COVID-19 negative tuturor persoanelor care sosesc în țară. Călătorii vor fi obligați să-și facă un test PCR pentru a opri răspândirea variantelor mai contagioase ale coronavirusului. Anunțul a fost făcut chiar de premierul bulgar al sănătății.

Până în prezent, au fost înregistrate nu mai puțin de opt cazuri de infecție cu nouă tulpină din Marea Britanie. Totodată Bulgaria a înregistrat o scădere semnificativă a numărului de noi infecții in ultimele săptămâni și intenționează chiar să relaxeze unele restricții și să deschidă, din 4 februarie, o parte din școli, centrele comerciale și sălile de sport.

„Astăzi (n.r. luni) vom lua acțiuni pentru a face obligatorii testele PCR pentru toți călătorii care vor să intre în țară, inclusiv pentru cei din Uniunea Europeană”, a afirmat ministrul bulgar al sănătății Konstantin Angelov, potrivit Reuters.

Bulgaria a primit luni un nou lot de 14.040 de doze din vaccinul Pfizer/BioNTech. Aceasta este a cincea livrare de vaccinuri către Bulgaria şi soseşte ca o compensaţie pentru livrarea anterioară incompletă, când au fost trimise 18.500 de doze în loc de 35.000.

sursa: antena3.ro

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *