Social

Noi reguli în procedura de înscriere pe platforma pentru vaccinare a bolnavilor cronic

Medicii de familie nu vor mai fi implicați în procedura de înscriere pe platforma pentru vaccinare a bolnavilor cronic care nu se regăsesc în baza de date a CNAS ca având respectivele afecțiuni. STS a anunțat care sunt metodele pe care le au aceștia la îndemână după ce mai mulți pacienți au întâmpinat probleme la înscriere tocmai pentru că nu se regăseau în sistem.

Persoanele cu afecțiuni cronice pot opta pentru următoarele metode de programare:
1. Individual, direct în platformă
2. Prin intermediul unui aparținător – pot fi înscrise și programate maximum 9 persoane incluse în a II-a etapă, prin Adaugă beneficiar
3. Prin intermediul direcțiilor de asistență socială.

Prin aceste trei metode, sistemul informatic interoghează baza de date a CNAS pentru validarea afecțiunii. Dacă persoana nu se regăsește în evidență, este necesară contactarea medicului cu pacienți cu afecțiuni cronice și furnizarea datelor actualizate de identitate pentru înscriere sau înscriere/programare.

4. Prin intermediul medicului cu pacienți cu afecțiuni cronice.
Acesta poate înscrie și programa persoane cu afecțiuni cronice sau poate doar să le înscrie, urmând ca acestea să se autentifice pe baza CNP și să se programeze individual. În acest caz, nu este obligatorie interogarea bazei de date a CNAS.
5. Telefonic, în Call Center, la numărul 021.414.44.25.
Având în vedere că platforma de programare se actualizează conform datelor transmise de INSP, oamenii sunt sfătuiți să acceseze periodic aplicația pentru a verifica introducerea unor noi centre de vaccinare sau apariția locurilor disponibile pentru vaccinare.

Mulți pacienți bolnavi cronic, categorie aflată în a doua etapă de vaccinare împotriva COVID, au reclamat că nu se pot programa pentru imunizare. Situația este cauzată fie de blocarea platformei, fie pentru că ei nu figurează, de fapt, în sistem ca fiind eligibili. În plus, nici medicii de familie, în unele cazuri, nu i-au putut ajuta pe acești pacienți cu înscrierea.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *