Ultima oră

Noi restricții pentru cei care vin în România. Cum se va putea evita izolarea de 14 zile

Noi restricţii pentru cei care călătoresc în România. Din cauza exploziei cazurilor de coronavirus, cei care intră la noi în ţară vor trebui să respecte anumite reguli.

De exemplu, pentru cei care nu stau în România mai mult de 3 zile, carantina nu este obligatorie, dacă prezintă un test COVID negativ la intrarea în țară. Dacă vor sta mai multe zile, carantina este obligatorie şi abia în a 5 a zi se pot testa.

În cursul zilei de mâine Comitetul Național pentru Situații de Urgență va stabili lista clară a țărilor față de care România va impune restricții. Dacă ne uităm la media infectărilor din ultimele 14 zile, formula de calcul la care apelează și autoritățiile pentru a stabili lista acestor țări, există un număr mai mare de infectări în:

Spania – 329.9

 

Franţa – 236.7

SUA – 183.0

Regatul Unit – 112.6

Ungaria – 124.2

Olanda -199.5

Austria – 116.3

Dacă o persoană aflată pe lista țărilor roșii vine în România pentru mai puțin de trei zile, va trebui să prezinte un test COVID negtaiv făcut în ultimele 48 de ore și nu va trebui să stea în carantină.

Dacă însă va dori să stea mai mult de trei zile în țară, va trebui să stea două săptămâni în izolare sau după 5 zile de la momentul intrării în țară va face un test COVID, iar dacă acesta este negativ nu va mai trebui să stea în carantină.

sursa: antena3.ro

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button