Eveniment

Noua decizie a Tribunalului Gorj, pentru a evita infecţiile cu noul coronavirus

Conducerea Tribunalului Gorj a adoptat, vineri, noi măsuri, pentru a evita infecţiile cu noul coronavirus şi răspândirea virusului. Până în luna mai se vor judeca doar cauzele „foarte urgente”. „Până la data de 4 mai 2020, și în continuare, dacă situația la nivel național o impune, judecătorii din cadrul Tribunalului Gorj vor soluționa doar cauzele foarte urgente. (…) Toate celelalte cauze vor fi soluționate cu respectarea termenului rezonabil de soluționare, acordându-se, în raport de situația epidemiologică existentă, termene ulterior datei de 4 mai 2020. Fiecare complet de judecată va preschimba în aceste cauze termenul de judecată deja stabilit, în măsura în care există posibilitatea înștiințării în timp util a părților cu privire la noul termen de judecată. În cauzele în care există posibilitatea împlinirii termenului de prescripția a răspunderii penale, măsurile anterioare nu se aplică.

În cauzele penale se va proceda la audierea în sistem de videoconferință, în scopul protejării sănătății publice, completul de judecată apreciind dacă se poate declara ședință nepublică”, se precizează într-un comunicat al Tribunalului Gorj.

Programul cu publicul se suspendă pâna pe 4 mai 2020. „Persoanele care apelează la serviciul public al justiției vor depune cererile și orice alte acte pe care le apreciază necesare, folosind mediul online, respectiv e-mail sau folosind faxul instanței/arhivei, respectiv la numerele afișate pe portalul instanței și care nu au suferit modificări, urmând să trimită prin poșta clasică/curierat documentele în original. (…) Accesul fizic la dosar în arhivă se va realiza prin temporizare şi reducerea la un număr maxim de câte două persoane. De asemenea, accesul în arhivă va fi realizat după completarea declaraţiei pe proprie răspundere pusă la dispoziţie de efectivul de jandarmi la intrarea în instanţă cu privire la faptul dacă persoana în cauză a fost/vine dintr-o zonă cu risc de infectare cu CORONAVIRUS COVID-19 sau SARS-CoV-2, respectiv dacă prezintă unele simptome indicate în formular”, se mai precizează în comunicatul de presă.

Relația client-avocat se va limita în interiorul instanței la prezența în sălile de ședință. Reprezentanții tribunalului anunță că vor fi dezinfectate continuu mânerele ușilor de la intrarea în instanță, cele de la sălile de judecată și birouri.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *