Politică

Noua lege a pensiilor. A fost păstrată reducerea cu 13 ani pentru mineri. Weber: Este o promisiune onorată

Minerii și energeticienii din cadrul Complexului Energetic Oltenia se vor putea pensiona, și de la 1 ianuarie, cu 13 ani mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor votate, luni, în Camera Deputaților.

Coaliția de guvernare a decis, luni, în cadrul unei ședințe la care a participat și deputatul Mihai Weber, să păstreze în noua lege a pensiilor reducerea cu 13 ani a vârstei de pensionare în minerit și energie. Președintele PSD Gorj afirmă că este o reușită și o promisiune pe care Partidul Social Democrat a onorat-o. “Astăzi(nr. luni), am fost la guvern, într-o ședință de coaliție, și am stabilit, sigur, împreună cu premierul Ciolacu și președintele PNL, Nicolae Ciucă, ca propunerea privind reducerea vârstei de pensionare cu 13 ani să fie cuprinsă, votată în Legea Pensiilor și susținută. Este o notă de responsabilitate și de respect și o promisiune pe care o onorăm față de angajații Complexului Energetic Oltenia. Discutăm despre acest aspect, acum, după aceea, vom discuta și de celelalte aspecte. Reducerea cu 13 ani a vârstei de pensionare este tema cea mai importantă pe care o așteptau oamenii. Este, practic, o promisiune onorată și o reușită. Am spus că vom menține reducerea vârstei de pensionare cu 13 ani și asta am făcut”, a declarat Mihai Weber.

“Amendamentele depuse de Iordache au fost respinse”

PSD Gorj a ținut să precizeze, după ce noua lege a pensiilor a fost votată în Camera Deputaților, că toate amendamentele depuse de președintele PNL Gorj, senatorul Ion Iordache, la actul normativ au fost respinse. “Parlamentarii Partidului Social-Democrat Gorj și-au onorat, și de această dată, promisiunea făcută angajaților din CE Oltenia. Reducerea vârstei de pensionare cu 13 ani și includerea categoriilor MENTENANȚĂ și ASIMILATE între beneficiari – au fost cele două obiective majore (asumate în cadrul întâlnirii avute la Ministerul Muncii cu liderii sindicatelor reprezentative din CEO), care au avut susținere în cadrul COALIȚIEI și au fost VOTATE în PARLAMENTUL ROMÂNIEI! TOATE amendamentele depuse de senatorul PNL Gorj au fost RESPINSE, iar normalitatea a primat! Încercarea acestuia de a-i induce în eroare pe mineri și energeticieni este ușor de demonstrat și demontat. Este regretabilă atitudinea domnului senator, care fie nu a înțeles noțiunea de colaborare în cadrul Coaliției, fiind în antiteză cu liderul PNL- Nicolae Ciucă, fie își pregătește rampa spre al cincilea partid. Conducerea Partidului Social-Democrat Gorj este în dialog permanent cu gorjenii, iar oamenii sunt cei care stabilesc agenda priorităților lor!”, a comunicat Biroul de presă al PSD Gorj.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *