Ultima oră

Nu toți bugetarii beneficiază de cele cinci zile libere de Rusalii

Elevii și bugetarii se vor bucura de o nouă minivacanță. De data aceasta, cu tot cu puntea dată de autorități, românii vor avea liber cinci zile. Nu toți bugetarii beneficiază de zilele libere. În unele sectoare, ziua oferită liberă de autorități drept punte este zi lucrătoare.

Elevii și bugetarii vor avea cinci zile libere la începutul lunii iunie. Guvernul a decis să facă punte între Ziua Internațională a Copilului și Rusalii, astfel că românii se vor bucura de o minivacanță în perioada 1-5 iunie, inclusiv.

Salariații din mediul privat vor beneficia de ziua liberă de 1 iunie indiferent dacă sunt părinți sau nu. Deși s-a creat o punte între Ziua Copilului și Rusalii, în unele sectoare ziua de vineri, 2 iunie, este lucrătoare. În această categorie intră și poștașii. Șeful Casei Naționale de Pensii a dat asigurări pensionarilor că își vor primi banii la timp, asta pentru că Poșta Română va lucra pe 2 iunie.

„Noi avem convenție încheiată între CNPP (Casa Națională de Pensii Publice n.r.) și Compania Națională Poșta Română în care sunt stipulați foarte clar termenii atât de plată, cât și de distribuire a pensiilor. Este o problemă la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie privind acele zile libere.

Am vorbit personal cu șeful companiei Poșta Română. Ei vor lucra pe 2 iunie, vineri. Am primit asigurări că vor începe să distribuie pensiile pe 2 iunie pentru acei beneficiari care au ales ca plata prin mandat poștal, urmând ca după data de 6 să intrăm program normal”, a declarat șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, în urmă cu aproximativ o săptămână.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *