Dezvăluiri

Numirea „din pix” a lui Miruță! Noul manager de la Ambulanță, AMENDAT de trimișii lui Arafat și propus pentru a fi CERCETAT DISCIPLINAR!

Președintele USR Gorj, deputatul Radu Miruță s-a dus după fenta lui Constantin Mitroi și l-a propus ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, pentru funcția de manager interimar la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ Gorj), pe doctorul Traian Claudiu Constantinescu. Medicul Constantinescu tocmai fusese pus, în urmă cu câteva zile, în funcția de director medical al instituției, de fostul manager Mitroi, când a simțit că-i fuge scaunul de sub șezut, deși Corpul de control al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a propus cercetarea disciplinară a acestuia și i-a aplicat o amendă contravențională pentru nereguli grave depistate în exercitarea atribuțiilor profesionale ale acestuia în calitate de șef al unui echipaj medical, care a transportat un pacient din spital la elicopterul SMURD, fără să monitorizeze bolnavul și cu defibrilatorul nefuncțional, în condițiile în care pacientul avea probleme cardiace grave.

Inconsecventul Dinel

Într-o emisiune difuzată de postul de televiziune TV Sud, pe 7 aprilie a.c., deputatul Radu Dinel Miruță, liderul USR Gorj, afirma că lui Constantin Mitroi i-a fost aprobată prelungirea mandatului de manager al SAJ Gorj, cu trei luni, deși, doar în ultima lună, două rapoarte de control ale DSU și Instituției Prefectului Județul Gorj scoseseră la iveală nereguli extrem de grave în activitatea instituției, iar prefectul Corneliu Răducan Morega îi ceruse să demisioneze din cauza ”managementului defectuos”.

După numai cinci zile, pe 12 aprilie, deputatul Miruță a anunțat, într-o postare pe Facebook, că, de fapt, lui Mitroi nu i-a mai fost prelungit mandatul, iar în locul său a fost numit medicul Traian Claudiu Constantinescu.

”Nu tolerăm greșeli și nu negociem competențe! (…) Chiar și pentru interimat, USRPLUS nu face numiri din pix, ci doar pe baza unui criteriu clar”, scria liderul USR Gorj.
De fapt, Miruță a luat o altă castană fierbinte în brațe, chiar de la ex-managerul Mitroi: pe doctorul Constantinescu.

Chiar în ziua în care prefectul județului prezenta raportul Corpului de Control al Prefecturii Gorj la Serviciul de Ambulanță Județean, directorul medical al instituției, Dan Mihai Vîlceanu și-a înaintat demisia din funcție și din calitatea de angajat al SAJ.

În locul lui Vîlceanu, a fost agreat de Constantin Mitroi medicul Traian Claudiu Constantinescu, deși managerul cunoștea faptul că cel pe care l-a numit director medical fusese amendat de corpul de control al DSU, iar în document fusese propusă, ca măsură, cercetarea disciplinară a acestuia.

Fără să aibă habar de cele constatate de specialiștii DSU, deputatul Miruță i l-a propus ministrului Sănătății pe medicul Constantinescu, așa că, colegul său de la USR Plus, Vlad Voiculescu, l-a numit manager interimar al SAJ Gorj.

Constantinescu, sancționat de specialiștii DSU

Trimișii lui Raed Arafat la SAJ Gorj, au identificat, printre altele, într-o fișă de urgență prespitalicească, din data de 5 martie a.c., întocmită pentru un pacient ”preluat pe injectomat cu dopamină”, pentru a fi transferat din Secția Cardiologie a Spitalului Județean Tg-Jiu la elicopterul SMURD, adică de la spitalul 700 până pe insulița Jiului, că defibrilatorul nu a funcționat. Mai exact, ”pe extrasul misiunii defibrilatorului apare eroare cablu nefiind înregistrate date relevante pentru evoluția stării pacientului.

Cu alte cuvinte, un pacient cu probleme cardiologice grave a fost transportat la elicopterul SMURD cu o ambulanță care avea defibrilatorul nefuncțional.

În raportul de control al DSU se menționează că ”medicul care a efectuat transferul a declarat, inițial, că nu își aduce aminte prea multe date despre caz (cu toate că transferul avusese loc în urmă cu trei zile – n.r), declarând, ulterior, că NU a monitorizat pacientul pe durata transportului”.

Pentru că transportul unui pacient în stare critică necesită supraveghere și monitorizare cu echipamente medicale specifice, specialiștii DSU l-au sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 3.000 de lei pe șeful echipajului medical de urgență, adică pe… Traian Claudiu Constantinescu, medicul impus de Miruță la conducerea SAJ Gorj.

Mai mult, trimișii lui Arafat au dispus ca măsură declanșarea cercetării disciplinare cu privire la modul de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu de către medicul Constantinescu și transmiterea la DSU a rezultatului cercetărilor efectuate, precum și eventualele măsuri sau sancțiuni dispuse. În situația de acum, cu Constantinescu manager interimar, acesta trebuie să se autocerceteze disciplinar și să comunice DSU ce sancțiune drastică și-a aplicat.

Paradoxal, medicul Constantinescu avea delegate prin fișa postului, de către ex-managerul Mitroi și fostul director medical Vîlceanu, atribuții chiar pe verificarea aparaturii medicale din ambulanțe, la data controlului, așa că toate neregulile depistate de echipa de la DSU îi sunt imputabile, inclusiv nefuncționarea ventilatorului de oxigen din ambulanța care l-a transportat pe Adrian Dobrin, șeful din DSP care a decedat pe 6 martie, în UPU Rm-Vîlcea.

Medicul Traian Claudiu Constantinescu a candidat, din partea PMP, la alegerile de anul trecut, pe listele de consilieri județeni și consilieri locali.

Articole asemănătoare:

2 Comentarii

  1. Pai si ce, domn Claudiu, n-a fost sanctionat Constantinescu? L-au pus sef, ce sanctiune mai grea puterau sa-i aplice? Sa-l puna ministru?

  2. acest miruta a ajuns sa numeasca toate functiile din judet .Ca parlamentar a intrat prin redistribuire obtinand doar 9752 devoturi.RUSINE!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button