Ultima oră

O bandă de hoți folosea aparate de bruiaj pentru a fura din mașini

Trei bărbați au fost reținuți, după ce au fost prinși în flagrant în timp ce, cu ajutorul unor dispozitive electronice, au dezasigurat un autoturism din Sectorul 3. În decembrie, ei au furat peste 200.000 de lei din mașina unei firme. La operațiune a participat Direcția Operațiuni Speciale.

„Vineri, 10 mai 2024, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigații Criminale Sector 3, au prins în flagrant și ulterior reținut trei bărbați, față de care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și tentativă la furt calificat. Din datele și probele administrate în cauză de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Sector 3, în perioada ianuarie – mai 2024, a rezultat presupunerea rezonabilă că trei bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 64 de ani, ar fi avut preocupări de natură infracțională, pe linia furturilor din autoturisme, atât în municipiul București, cât și în orașele Giurgiu, Focșani, Ploiești, Târgoviște, Călărași și Slobozia”, anunță Poliția Capitalei.

Potrivit unor surse, flagrantul a fost imediat după ce autorii au încercat să sustragă bunuri din interiorul autoturismului marca Dacia MCV pe care persoana vătămată îl parcase în parcarea blocului VN6 de pe bulevardul 1 Decembrie 1918, București, sector 3. Astfel, după ce au bruiat semnalul sistemului electric de închidere al autoturismului, în timp ce unul din autori a urmărit persoană vătămata, iar cel de al doilea a asigurat paza locului faptei, cel de-al treilea a pătruns în incinta autoturismului cu intenția de a sustrage bunuri, însă nu a reușit, intrucât în habitaclu nu se aflau bunuri de valoare sau sume de bani.

Făptuitorii sunt recidiviști

Bărbații au fost imobilizați și conduși la sediul Serviciului de Investigații Criminale Sector 3 pentru audieri, iar în urma controlului corporal efectuat, asupra bărbaților au fost identificate dispozitive electronice ce ar fi putut fi folosite la comiterea faptei.

„În urma investigațiilor efectuate s-a reținut în sarcina bănuiților săvârșirea altor două fapte similare comise anterior. La data de 1 aprilie 2024, doi dintre bănuiți s-ar fi deplasat în mun. Giurgiu, unde ar fi pătruns în interiorul unui autoturism, însă fără a găsi bunuri ce puteau fi sustrase. La data de 18 decembrie 2023, cei trei bărbați ar fi urmărit persoana vătămată, angajată în cadrul unei societăți comerciale, care la aceeași dată a încasat de la mai multe case de pariuri diferite sume de bani, iar în momentul în care victima a parcat autoturismul, folosindu-se de un dispozitiv electronic pentru a afecta semnalul telecomenzii aferente sistemului de asigurare, bănuiții ar fi pătruns în interiorul autovehiculului, de unde ar fi sustras suma de aproximativ 203.000 de lei”, se menționează în comunicat.Cei trei bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *