Ultima oră

O medalie de aur și 5 de argint obținute de elevii români la Olimpiada Balcanică de Matematică


O medalie de aur și cinci de argint au obținut elevii români care au participă în aceste zile, în Antalya, Turcia, la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori.

Potrivit Ministerului Educației, cei şase elevi români care au participat la olimpiadă au obținut o medalie de aur și cinci medalii de argint.

Medalia de aur a fost obținută de Tudor Chelaru, elev în clasa a VII-a la Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași, iar medalii de argint le-au revenit elevilor: David Mathe, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Dacia”, Târgu Mureș, Cezar-Luca Mironov, clasa a IX-a, Liceul Internațional de Informatică, București, Ilinca-Rucsandra Radu, clasa a VII-a, Colegiul Național Iași, Rareș Drăgușanu, clasa a VIII-a, Liceul Internațional de Informatică, București, și Gabriel-Cristian Vergelea, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Spectrum” Constanța.

Echipa României a fost condusă de profesorii Marius Perianu, Colegiul Național „Ion Minulescu”, Slatina – leader, Cristian-Teodor Mangra, Colegiul Național „Tudor Vianu”, București – deputy leader. Profesorul Vladimir Cerbu de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc a însoțit delegația României în calitate de observator A.

„Felicitări elevilor pentru performanțele deosebite, părinților pentru sprijinul necondiționat și cadrelor didactice pentru îndrumare și pregătire!”, a transmis Ministerul Educației.
În perioada 25-30 iunie 2024, în Turcia, la Antalya, se desfășoară a 28-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică.
La competiția care se încheie duminică participă echipe formate din câte 6 elevi din Albania, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia și Turcia – țări membre oficiale ale competiției, precum și echipe din Arabia Saudită, Azerbaidjan, Croația, Franța, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina și Uzbekistan – țări invitate.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *