Actualitate

O nouă fermă de creșterea puilor va fi construită în Gorj

Primăria orașului Târgu Cărbunești a reușit să concesioneze o suprafață de teren către societatea care administrează fosta Avicola Târgu Jiu. Suma încasată anual de Primăria Târgu Cărbunești se ridică la aproximativ 40.000 de lei.

„Am concesionat o suprafață de 25 de hectare de teren. Încasă aproximativ 40.000 de lei pe an, iar atunci când investiția va fi realizată vor fi impozite pe clădiri, pe autorizația de construcțiile, taxe impozitul pe venit din salariilor angajaților care vor fi repartizate la bugetul local. S-a eliberat certificatul de urbanism și urmează obținerea avizelor necesare de la toate instituțiilor“, a precizat primarul orașului Târgu Cărbunești, Dănuț Birău, la o emisiune de la postul 1 Plus Tv.

Doi ani de zile, termen pentru finalizarea investiției

Termenul de realizare a investiției este de doi ani. „Îmi e teamă să dau termene, pentru că este greu să construiești un coteț în aceste zile, având în vedere la majorarea prețurilor la materialele de construcție. Noi le-am doi ani în hotărârea de Consiliu Local și ei vor să realizeze cât mai repede ferma, dar nu se știe cu vremurile de astăzi“, a precizat primarul Dănuț Birău.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button